Vrhovni sud Srbije odbio tužbu RTL-a

Vrhovni sud Srbije odbio je kao neosnovanu tužbu kompanije "RTL d.o.o", podnetu zbog odluke Saveta Republičke radiodifuzne agencije kojom je odbijen prigovor te medijske kuće u vezi sa javnim konkursom za izdavanje dozvola za emitovanje programa na nacionalnom nivou.

Vrhovni sud je ocenio da je RRA pravilno postupila prilikom odbijanja prigovora RTL-a protiv odluke da mu ne izda dozvolu, saopštila je RRA.

Taj sud je istakao da je RRA, odbijajući prigovor, dala jasne i potpune razloge koji su dovoljni i na zakonu zasnovani za odbijanje tužbe, odnosno da rešenjem o odbijanju prigovora RTL-a, RRA nije povredila zakon.

Na ovaj način isrcpljena su sva pravna sredstva podnosilaca prijava na Javni konkurs za izdavanje dozvola za emitovanje programa na nacionalnom nivou posle dve godine od donošenja odluke Saveta RRA, navedno je u saopštenju.

"Ovakva odluka VSS je još jedan dokaz zakonitosti rada RRA uprkos mnogim pritiscima i osporavanjima predstavnika tzv. stručne javnosti. Presuda VSS je dokaz javnosti da se članovi RRA u svom radu strogo pridržavaju Zakona i da će u svim drugim situacijama tako postupati, kao i da je pravda spora ali dostižna", navodi se usaopštenju.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво