Природа је за човека лек - човек за природу болест

Еколошки магазин

Београд је био део најмасовније климатске акције - Climathon се организује у више од сто четрдесет градова света. Учесници су смишљали решења за два задата проблема: топлотна острва и управљање отпадом. Упознаћете победничке тимове и њихове идеје, које имају шансу да буду и примењене.

Друго место у изазову Топлотна острва, освојио је тим Re:WEB, а чине га Милица Видич, Анђелија Бојановић, Каћа Ђорђевић, Милица Стеванковић и Петар Ракочевић. Друго место у изазову Управљање отпадом освојио је тим Арциклажа, који чине Милица Милутиновић, Татјана Коњиковац, Даница Петровић и Андријана Тмушић.

Мештани села Врмџа у Општини Сокобања случајно су сазнали да је планирана изградња шеснаест мини хидроелектрана у њиховом и околним местима. Многи се баве туризмом, а све је више оних који живот у великим градовима замењују за уживање у лепотама природе Врмџе. Сада се плаше да ће управо оно што је основна вредност овог краја - бити уништено, а на постављена питања не добијају одговоре.

Протест "Борба за Џекија" организован је као одговор на вишемесечно организовано тровање животиња у градовима Србије, а упућени су и захтеви да се заустави злостављање и противзаконито убијање животиња у прихватилиштима. Не треба много - само да се поштује и спроводи Закон о добробити животиња, који је на снази дуже од десет година.

Своје предлоге за Црни и Зелени лист даће Едиб Хонић, новинар из Новог Пазара и двојац Alice in WonderBand - Ана Врбашки и Марко Дињашки. Ана и Марко позивају вас и на Фестивал еколошког позоришта за децу и младе у Бачкој Паланци и представу "Цврчак и мрав на рођендану" .

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво