Бескрајни плави круг

Наша дијаспора

Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета" из Беча започело је своје јесење акативности трибином „Сусрети и разговори - Балкан прва и последња Европа", на којој је говорио историчар доктор Предраг Марковић. Како је протекла трибина, чућемо од Срђана Мијалковића, председника „Просвјете".

Недавно је у Свечаној сали општине Стари Град у Београду представљен први број месечног часописа „Артем". Идејни творац часописа о уметности живљења је Светлана Мајхофер, књижевница, која годинама живи и ради у Лондону. „Артем" је намењен свима које занима чаробни свет културе и стваралаштва у Србији, дијаспори, али и многобројним страним гостима који посећују Србију. Чућемо разговор, о часопису, са Светланом Мајхофер.

Овог септембра се обележава „Век од пробоја Солунског фронта", операције у којој је српска војска заједно са савезницима отпочела је одлучујућу битку у Првом светском рату, или како се још каже - Великом рату. Страдалници ове велике историјске битке су сахрањени на гробљу „Зејтинлик" у Солуну. Српско гробље 58 година чува деведесетдвогодишњи Ђорђе Михајиловић, кога ћемо чути у документарној репортажи.

Уредник и водитељ је Вељко Жујовић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво