Златни пресек

Чедомир Васић, обновљен мурал у Рајићевој; Владимир Милановић "Life Still", Галерија Центра за графику и визуелна истраживања "Академија".

Један он најпознатијих и најстарији колико толико сачувани мурал на почетку Рајићеве улице (преко пута улаза у Факултет ликовних уметности) обновљен је захваљујући власницима ТЦ Рајићева. Дело које је настало 1984. урадили су студенти предвођени професором Чедомиром Васићем, а по скици Перице Донкова. Обнову су такође начинили студенти које је предводила професорка Весна Кнежевић, која је и сама учествовала у првобитном осликавању. То је повод да говоримо о муралима и осликавањима градских фасада, као део визуелног идентитета града. Гост Златог пресека биће проф. Чедомир Васић.

 

 

У Галерији Центра за графику и визуелна истраживања "Академија" у четвртак самосталну изложбу под називом "Life Still" отвара Владимир Милановић. Овом изложбом Милановић се ослања на свој досадашњи уметнички опус, у коме композицијски конфронтира препознатљиве елементе историјских уметничких дела са естетиком савременог доба. На тај начин уметник посматрача води од хумореске и гротеске до суптилно упозоравајућих личних читања данашњице. Графике су изведене у техникама ситоштампе и дигиталне штампе. Гост ће бити аутор Владимир Милановић.

Уредник и водитељ емисије: Сава Ристовић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво