Код два бела голуба - летњи серијал емисија

ИЗ ПРОШЛОСТИ НАШИХ НАУЧЕЊАКА - назив је летњег серијала емисије „Код два бела голуба“ у оквиру којег ћемо вам представити историчаре, лекаре, ботаничаре, географе, математичаре, физичаре, астрономе, археологе, историчаре уметности, филологе и филозофе, оне који су својим мишљењем, знањем и делањем задужили и свет и наше друштво, нашу науку, културу и уметност.

Никола Тесла, Милутин Миланковић, Руђер Бошковић, Михаило Петровић Алас, Михајло Пупин, Јосиф Панчић, Јован Цвијић, Стојан Новаковић, Лаза Лазаревић, Ксенија Атанасијевић, Александар Белић, Драгослав Срејовић, само су нека од великих имена наше науке о којима ћете слушати у нашим емисијама током јула и августа.

А свака од одабраних прича у овом серијалу,  о „ нашим научењацима" и њиховим открићима и достигнућима,  о поукама и порукама које су нам оставили у наслеђе, истовремено је и свестрани поглед на нашу прошлост и друштвени живот. 
Код два бела голуба

Autor:
Војислав Карановић

Од свог почетка, 1968. године, па до данас емисија Код два бела голуба прича приче о старом Београду, његовим житељима, појавама и догађајима, али и приче о прошлости осталих места Србије, и о свему ономе што представља живо језгро наше традиције. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара