Недељом за село

Хладно време и киша, који су захватили Србију у првој половини маја, негативно су утицали на поједине пољопривредне културе. Страдале су малине и купине у ивањичком крају, а ране трешње су попуцале од кише. Обилне падавине не пријају ни поврћу, али су зато добро дошле пшеници која се опоравила после вишемесечне суше.

Представници произвођачке групе товљача говеда састали су се на Пољопривредном сајму у Новом Саду и затражили од државе интервентну размену кукуруза за јунад, којој је пала цена због заустављања извоза у Турску. Министар пољопривреде Бранислав Недимовић каже да ће размене бити и најављује наставак извоза јунетине у Турску већ у јуну.

Банка  Поштанска штедионица кредитираће куповину пољопривредног земљишта, пре свега за младе до 40 година. Кредит у вредности од 2 до 50 хиљада евра,  на 20 година, са повољном каматном стопом, требало би да буде доступан младим пољопривредницима у року од месец и по дана. 

Меморандум о кредитирању потписали су на Пољопривредном сајму у Новом Саду министар пољопривреде Бранислав Недимовић и  председник Извршног одбора банке Поштанска штедионица Бојан Кекић.

Уредник и водитељ: Даворка Тешић.







Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара