Новости дана

Европски комесар за преговоре о проширењу и суседску политику Јоханес Хан оценио је да било какво решење Београда и Приштине не сме ићи на штету стабилности Западног Балкана. Хан је за Радио Слободна Европа рекао и како би било добро да се решење постигне до лета следеће године. На питање да ли се залаже за размену територија, одговорио је да то треба оставити Београду и Приштини. Према његовим речима, сваки договор мора допринети стабилности и развоју региона, јер је циљ да све земље Западног Балкана постану чланице Европске уније.

У наредне две до три недеље, а најкасније до 1. октобра, биће укинут Закон о привременом умањењу пензија, изјавио је министар финансија Синиша Мали. Он је рекао да ће већ ове, а најкасније наредне недеље, Министарство ће изаћи пред Владу са изменама Закона о ПИО фонду, који ће бити основ за најављено повећање пензија. Навео је да ће још шест или седам закона до краја године бити тема у разговорима са Међународним монетарним фондом. Мали се у Београду састао са представницима ММФ-а, претходницом мисије коју ће предводити Џејм Роуф. Мисија стиже у Београд око 20. септембра, а једна од тема ће бити повећање пензија.

Академик Владета Јеротић преминуо је јутрос у Београду у 95-ој години. Био је истакнути српски лекар, неуропсихијатар, психотерапеут, књижевник и свестрани ерудита. Јеротић је био члан Српске академије наука и уметности, Медицинске академије и од 1984. године члан Удружења књижевника Србије. Добитник је бројних признања, између осталих ''Ђорђе Јовановић", ''Лаза Костић", Ордена Светог Саве Првог степена. Време и место сахране биће накнадно саопштени. Поводом смрти Владете Јеротића, министар културе Владан Вукосављевић упутио је телеграм саучешћа Српској академији наука и уметности, породици, пријатељима и бројним поштоваоцима.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Ненад Селаковић
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво