Новости дана

Премијерка Ана Брнабић поручила је да је сада тренутак да изађемо из замрзнутог конфликта по питању Косова и Метохије и кренемо путем којим би кренуле нације које решавају проблеме и тако постају победници. "Дугорочна нормализација односа између Београда и Приштине без сумње је најважније политичко питање за будућност наше земље и нашег народа", истакла је премијерка за Танјуг. Она подсећа да Космет није питање за једнократну употребу, а посебно не за политичку злоупотребу.

Два дана после рушења надвожњака у Ђенови спасиоци настављају потрагу за можда преживелима у рушевинама. Настрадало је 39-оро људи, међу њима и троје деце, а више десетина је затрпано, саопштила је италијанска полиција. Премијер Ђузепе Конте је прогласио ванредно стање у покрајини Лигурији на годину дана и запретио да ће бити одузете дозволе концесионарима који управљају тим надвожњаком.

Трагедија у Ђенови наметнула је питање безбедности наших мостова, али стручњаци тврде да разлога за бригу нема. Око 4 хиљаде српских мостова потпуно је сигурно за друмски и железнички саобраћај, поручују надлежни. Иако су контроле редовне, ресорна министарка Зорана Михајловић наложила је ванредни инспекцијски надзор над свим мостовима у Србији дужим од 100 метара.

У реванш утакмицама трећег кола квалификација за фудбалску Лигу Европе, суботички Спартак ће у Копенхагену играти против Брондбија. У Београду ће играти Партизан и, такође данска екипа, Нордсјеланд.Обе утакмице преносиће Радио Београд Један.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредник вести Ненад Селаковић. 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара