Нова дискографија – Дела Едварда Елгара

Представићемо компакт-диск са делима Едварда Елгара у интерпретацији Мари-Елизабет Хекер и Симфонијског оркестар из Антверпена под управом Еда де Варта, који је у марту објавила дискографска кућа Алфа.

Победница угледног међународног такмичења Ростропович 2006. године у Паризу, Мари-Елизабет Хекер је до сада објавила неколико албума са камерном музиком Брамса и Шуберта. На свом најновијем дискографском издању, први пут се окренула концертантном жанру и то једном од најпознатијих концерата за виолончело у историји музике - Елгаровом концерту опус 85. Ово дело које је на премијери лоше примљено, касније је постало један од најизвођенијих концерата за виолончело и неизбежан део репертоара за овај инструмент. У њему, Хекерова показује пун опсег свог талента, док камерни аспект својих интерпретативних активности осветљава у Елгаровом Клавирском квинтету, делу насталом у истом ствралалачком периоду када и Концерт за виолончело, који заокружује ово дискографско издање.

Док Мари-Елизабет Хекер у Елгаровом Концерту за виолончело прати Симфонијски оркестар из Антверпена под управом Еда де Варта, у Квинтету наступају виолинисти Каролин Видман и Дејвид Мекерол, виолисткиња Паулин Заксе и пијаниста Мартин Хелмхен.

Уредница емисије: Ивана Неимаревић



Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво