Мајстори барока

Репродуковаћемо снимак наступа ансамбла Невермајнд, забележен 20. августа на фестивалу Музика у Рају у пољском граду Парадишу. На програму су била дела Франсоа Купрена и Марена Мареа.

Више од десет година, у простору градске цркве у Парадишу одвија се фестивал ране и барокне музике, под називом који представља игру речи базирану на имену града - Парадиш, односно Парадиз, то јест Рај. У овом градићу, тачније манастиру који представља један од бисера барокне архитектуре у западној Пољској, концерте одржавају водећи интерпретатори музике старих епоха, док се посебна пажња пружа уметницима млађе генерације.

Ове године публици се представио ансамбл Невермајнд из Француске који чине Ана Бесон, флаута, Луј Креак, виолина, Робин Фаро, виола да гамба и Жан Рондо, чембало. Ови музичари упознали су се током студија на париском Националном конзерваторијуму за музику и плес и посвећени су интерпретацији музике из 17. и 18. века. До сада су наступали широм европског континента као и у Сједињеним Америчким Државама, а 2014. године освојили су специјалну награду на такмичењу Ван Васенер у Утрехту.

Аутор емисије Јелена Дамјановић



Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво