Џез – Трио Ариел Бесон

У вечерашњој емисији слушаћемо одабране нумере са концерта трија Ариел Бесон, одржаног 16. децембра прошле године у студију Ролф Либерман у Хамбургу.

Ариел Бесон је француска трубачица млађе генерације која се, након низа гостовања код других познатих џез музичара, последњих неколико година етаблира и кроз властите бендлидерске пројекте. Међу музичарима с којима је сарађивала издвајају се Чарли Хејдн, Карла Блеј, Мишел Портал, Ману Каче и многи други. Добитница је и низа француских признања, од којих је најзначајнија прошлогодишња награда „Ле Виктоар ди Џез" (Les Victoires du Jazz) за „џез откриће године".

У студију Ролф Либерман у Хамбургу, представила је свој трио са пијанистом Себастианом Штерналом и бубњарем Јонасом Бургвинклом. Њен ауторски израз се претежно креће у домену модерног мејнстрима, базираном на класичним пропорцијама теме и импровизованих деоница, али и отклону од баперских матрица у ритам секцији. Повремени излети у авангардне аранжерске структуре су пажљиво дозирани, као освежење и контрапункт у односу на доминантне хармонске целине.

Аутор Никола Марковић
Уредница Ксенија Стевановић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво