Nevena Božović u poseti Jerusalimu

Izrael i Tel Aviv su domaćini ovogodišnjeg takmičenja za „Pesmu Evrovizije“. Nevena Božović i delegacija Srbije su posetili Jerusalim i prisustvovali zvaničnom prijemu kod gradonačelnika Harzalije.

Tri najvažnija dana „Evrosonga“ su dva polufinala i finale takmičenja. Gotovo sve je podređeno i posvećeno tome. Probe, pres konferencije, pojedinačni intervjui, promotivne aktivnosti, kao i ostali, svakodnevni pripremni sadržaji.

Međutim, postoje i oni malo opušteniji momenti koji doprinose tome da se učesnici u neformalnoj atmosferi bolje upoznaju, ali da se upoznaju i sa istorijom, kulturom i običajima zemlje domaćina.

Ljubazni domaćini su delegacije učesnika poveli u Jerusalim, jedan od najstarijih gradova na svetu, najsvetiji grad judaizma i duhovni centar jevrejskog naroda.

Prijemu kod gradonačelnika Harzalije, gradića pored Tel Aviva, prisustvovali su svi učesnici ovogodišnjeg „Evrosonga“. Boravak u Izraelu omogućio je učesnicima takmičenja i da prisustvuju obeležavanju Memorijalnog dana koji traje od zalaska sunca 7. maja do zalaska sunca narednog dana.

„Memorijalni dan koji u čast poginulih izraelskih vojnika, obeležava se ceremonijama i tišinom u celoj zemlji do zalaska sunca kada se oglašavaju sirene na čitavoj teritoriji Izraela u trajanju od jednog minuta. U tom trenutku sve staje, uključujući i automobile na auto-putevima, kada se sluša samo tišina, čime se odaje počast i sećanje na žrtve. Svi Izraelci su obavezni da služe vojsku i gotovo svako poznaje nekoga ko je poginuo u vojsci. Zato je ovaj dan veoma lično sećanje čitave nacije. Ja lično sam ostala bez oca koji je bio vojni pilot u izraelskim odbrambenim snagama i poginuo dva meseca pre nego što sam se rodila, objašnjava Dana Guru, domaćin srpske delegacije na „Evrosongu“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво