Изабрани сви финалисти 64. „Песме Евровизије“!

У финалу 64. такмичења за најбољу песму Европе, у суботу, и представници Северне Македоније, Холандије, Албаније, Шведске, Русије, Азербејџана, Данске, Норвешке, Швајцарске и Малте.

Изабрани сви финалисти 64. „Песме Евровизије“! Изабрани сви финалисти 64. „Песме Евровизије“!

23.10 – Такмичење настављају представници Северне Македоније, Холандије, Албаније, Шведске, Русије, Азербејџана, Данске, Норвешке, Швајцарске и Малте.

23.05 – Први вечерашњи финалиста – Северна Македонија!

22.57 – Током друге полуфиналне вечери чули смо нумере извођача који ове године представљају три чланице Велике петорке – Велику Британију, Италију и Немачку.  

22.47 – Гласање је завршено! Линије су затворене.

22.35 – У ревијалном делу наступио је „Шалва“, у Израелу веома популаран састав који чини осам музичара са инвалидитетом. Извели су нумеру A Million Dreams.

22.26 – Линије су отворене! Гледаоци из 18 земаља које се вечерас такмиче за пролазак у финале „Евросонга", као и из Немачке, Италије и Велике Британије могу да се боре да њихови фаворити на евровизијској сцени буду и у суботу. Из Србије вечерас не може да се гласа.  

22.20 – Последњи на дијамантској бини хале „Експо“ је Азербејџанац Чингиз коме је Истина (Truth) веома важна.

22.16 – Тамара Тодевска је Поносна, а биће још више уколико Северну Македонију уведе вечерас у финале „Евросонга“.

22.09 – Чланови норвеске супергрупе „Кеино“ на евровизијској сцени признају да играју са вилама и да виде Дух на небу (Spirit in the Sky). Љубав је игра у којој сви губимо, поручује Холанђанин Данкан Лоренс који ово стање пореди са аркадним играма.

22.00 – Сергеј Лазарев из Русије каже да сузе нису тихе већ да вриште (Scream). О сузама пева и албанска представница Јонида Малићи у нумери Повратак земљи.

21.49 – Који Камелеон може да зада муке сазнајемо од представнице Малте Микеле. Литванац Јуриј саветује нам да ослободимо своја осећања и да Трчимо са лавовима (Run With the Lions).

21.41 – Пред евровизијску публику плавокоса Пенда из Аустрије донела је причу о ограничењима Limits. Представник Хрватске тврди да од Сна (The Dream) неће одустати, али да ли ће публика и жири остварити Роков сан да прође у финале?

21.25 – Кец из рукава румунске представнице је такође љубавна песма. Естер је изгледа партнер оставио у недељу (On Sunday). Данкиња Леонора је уверена да је Љубав заувек и за свакога. С друге стране, Џон који долази из Шведске није баш сигуран и пита се Да ли је касно за љубав (Too Late For Love).

21.18 – Из Швајцарске стиже Лука који провокативном нумером модерног звука She Got Me покушава да се домогне финала „Евросонга“. Боје Летоније брани бенд „Карусел“ који се представља стиховима о мрачној ноћи у којој неко трага за љубављу.

21.09 – Представница Ирске Сара Мактернан открива да има благу опсесију бившим дечком који живи у кући са бројем 22. Молдавка Ана Одобеску некоме поручује да Остане (Stay), али нема сумње да би и она желела да остане још мало у Тел Авиву.

21.05 – Такмичење за улазак у првих 10 и место у финалу отвара Јерменија. Сигурно је да Србук неће изаћи из хале „Експо“ без борбе иако се песма коју пева зове Walking Out.

21.02 – Спектакл у Тел Авиву је почео! Уз подсећање на финалисте из првог полуфинала четири члана водитељског тима пожелела су добродошлицу на вечерашњу забаву.

Уочи друге полуфиналне вечери није било познато 10 финалиста 64. „Евросонга“. Представници Јерменије, Ирске, Молдавије, Швајцарске, Летоније, Румуније, Данске, Шведске, Аустрије, Хрватске, Малте, Литваније, Русије, Албаније, Норвешке, Холандије, Северне Македоније и Азербејџана дали су све од себе да буду у великој завршници избора за најбољу песму Европе.

У финале су прошли представници Северне Македоније, Холандије, Албаније, Шведске, Русије, Азербејџана, Данске, Норвешке, Швајцарске и Малте.

Осим из земаља чији представници су се вечерас борили за наставак такмичења, право гласа имали су и гледаоци из Немачке, Италије и Велике Британије, то јест чланица Велике петорке чији су представници представили своје нумере.

Током првог полуфинала „Евросонга“, за учешће у финалу, осим Невене Божовић, изборили су се представници Грчке, Белорусије, Кипра, Естоније, Чешке, Аустралије, Исланда, Сан Марина и Словеније.

Презентери који су нас водили кроз прво полуфинално вече и вечерас су били ту - најпознатија израелска манекенка свих времена Бар Рефаели, Ерез Тал, Аси Азар и Луси Ајоуб.

Друго полуфинале „Песме Евровизије“ Радио-телевизија Србије директно је преносила на Првом програму, РТС ХД, РТС Свет и РТС Планета. Коментатори преноса биле су Тамара Петковић и Катарина Епштајн.

Овогодишњи, 64. „Евросонг“ одржава се под слоганом Усуди се да сањаш (Dare to Dream).

За музички трон Европе такмиче се представници 41 земље. Обе полуфиначне вечери дале су по десет финалиста којима се у завршници такмичења, у суботу, придружују представници земаља Велике петорке – Француске, Немачке, Италије, Шпаније и Велике Британије и земље-домаћина, прошлогодишњег победника – Израела.

Спектакуларно финале избора за „Песму Евровизије“, током којег ће, у ревијалном делу, наступити велика светска звезда Мадона, заказано је за 18. мај.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво