Из часа у час

Невена и „Круна“ у финалу 64. „Евросонга“!

Представница Србије на овогодишњем избору за „Песму Евровизије“ Невена Божовић обезбедила је место у финалу! Такмичење у суботу настављају и такмичари из Грчке, Белорусије, са Кипра, Естоније, Чешке, Аустралије, са Исланда, из Сан Марина и Словеније.

23.09 – За најбољу песму Старог континента у финалу, 18. маја, учествоваће и такмичари из Белорусије, Естоније, Чешке, Аустралије, са Кипра, Исланда, из Сан Марина и Словеније.

23.06 – Србија је у финалу!

23.04 - Први вечерашњи финалиста Грчка!

22.59 – Током прве полуфиналне вечери чули смо нумере извођача који ове године представљају две чланице Велике петорке Шпанију и Француску и домаћина – Израел.

22.49 – Линије су затворене. Ко ће ући у финале „Евросонга?

22.21 – Представљање нумера затвара искусни Серхат испред Сан Марина. На своје турско порекло подсетио је одбројавајући у завршници песме Say Na Na Na.

22.17 – Грчка представница Катарина Дуска пита се шта чекамо кад је ту Боља љубав.

22.05Мржња ће превладати, упозоравају Исланђани из групе „Хатари“ који негују мешавину техна и панк-рок звука. Олују из Естоније донео је Виктор. Незадовољан телефонима Португалац Конан песимистичном нумером Telemóveis покушаће да се домогне музичког трона Европе.

22.00 – Аустралија се пети пут изборила за учешће у такмичењу „Песма Евровизије“. Није било лако јер на том путу није било гравитације, али је било камења у ципелама, разних болова... жали се Кејт Милер Хајдке.

21.50 – Елиот је из Белгије стигао да би младе разбудио јер пева из свег гласа Wake Up. Ото долази из Грузије и делује као да ће одлучним кораком наставити ка финалу. Тако се зове и песма коју изводи – Keep on Going.  

21.46 – Невена Божовић самоуверено и емотивно представила евровизијској публици Круну и свој универзум.

21.38 – Јоци Папаи из Мађарске представља се песмом коју је посветио оцу. Белорускиња Зена изводи нумеру I Like It у којој поручује да неће одустати и да јој се, вероватно на „Евросонгу“, баш допада.

21.32 – Чешки инди-поп бенд "Lake Malawi" пожалио се публици у хали „Експо“ на девојку која је другарица другарице Friend of a Friend

21.27 – Зала и Гашпер верују Себи да је њихова балада израженог ритма сигурна карта за наставак такмичења. 

21.20 – Финска не жели да гласачи и жири скрену поглед са њеног представника Себастијана који изводи песму Look Away. Група „Тулија“ из Пољске донела је на евровизијску сцену Ватру љубави (Fire of Love).

21.16 – Црногорски представници никако не желе да падну вечерас. Уколико се пласирају у финале „Д мол“ биће у Рају.

21.12 – Прва на бини представница Кипра. Тамта отвара такмичарски део 64. „Евросонга“ и чак и називом песме поручује колико жарко жели да њена нумера буде изведена поново – Replay

21.00 – Почело је! За почетак најдуговечнијег телевизијског шоу-програма подсећање на прошлогодишњу победничку песму Toy и Нету која је вратила „Евросонг“ у Израел. 

Част да отвори прво од два полуфинала, али и 64. издање такмичења за најбољу песму Европе имала је представница Кипра Тамта.

Своје нумере представиле су и Црна Гора, Финска, Пољска, Словенија, Чешка, Мађарска, Белорусија, Србија, Белгија, Грузија, Аустралија, Исланд, Естонија, Португалија, Грчка и Сан Марино.

Осим гледалаца из 16 земаља, чији представници су вечерас са Невеном Божовић покушавали да се изборе за пролаз у финале, за представницу Србије могли су да гласају и љубитељи „Евросонга“ из две чланице Велике петорке – Шпаније и Француске и земље-домаћина Израела.

Домаћини спектакла у хали „Експо“ у Тел Авиву током обе полуфиналне вечери, али и финала су најпознатија израелска манекенка свих времена Бар Рефаели, Ерез Тал, Аси Азар и Луси Ајоуб.

Овогодишњи, 64. „Евросонг“ одржава се под слоганом Усуди се да сањаш (Dare to Dream).

За музички трон Европе такмиче се представници 41 земље. Обе полуфиначне вечери даће по десет финалиста којима ће се у завршници такмичења, у суботу, придружити представници земаља Велике петорке - Француске, Немачке, Италије, Шпаније и Велике Британије и земље-домаћина, прошлогодишњег победника - Израела.

Друго полуфинале заказано је за 16. мај, а два дана касније је финале овогодишњег избора најбоље песме Европе. 

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се