Читај ми!

Још мало времена нас дели до нових епизода Радио Милеве, Камионџија, али и нове серије – Нобеловац

Тренутно се на Првом програму РТС-а емитује трећа сезона серије „У клинчу“. У припреми су наставци омиљених серија, које ће се ускоро наћи на програмској шеми, али и нови наслови. О томе шта може да очекује публика РТС-а, говорио је уредник Серијског програма Марко Новаковић.

Када је реч о серијама које се припремају за емитовање на програмима РТС-а, за Сабљу се већ зна, јер је емитовање померено због учешћа на највећим светским фестивалима. Спрема се и серија Нобеловац о Иви Андрићу.

„Припремамо већ снимања серија које публика јако воли, као што су Мама и тата се играју рата, нова сезона и Камионџије ДОО– нова сезона. Наравно, у радним данима, биће ту и незаобилазна Радио Милева. Тако да заиста смо покривени квалитетним насловима, насловима који су прошли кроз различите године и сезоне, и негде донели публику која воли да их гледа, и врло им је превржена“, испричао је Марко Новаковић.

Тренутно се на Првом програму РТС-а емитује трећа сезона серије У клинчу.

„Од почетка је, с обзиром да игра млади извођач Михајло Веруовић Војаж, та серија негде била, у старту да кажемо, окренута нешто млађој популацији. Али колико сам схватио, серију гледају и породично, јер су ту и неки старији ликови“, каже Новаковић.

Корак са светским трендовима

На питање о томе колико је данас телевизијама тешко да држе корак са ХБО или Нетфликс продукцијом, гост Београдске хронике одговора: „Нама је ипак предност та што публика воли да гледа серију на свом језику. И те наше домаће серије које ми дајемо у тим ударним терминима нашим, су заправо нешто што може да нас учини конкурентним у том телевизијском смислу, када је ова средина у питању. Међутим, наравно да се морамо прилагодити времену.

Наравно да није то тренд код нас, то је тренд у целом свету одавно. И једноставно, чак су почеле да се праве серије које се одмах, цела сезона избаци – наше серије, на некој од тих платформи, или на некој од платформи код нас. Тако да телевизија води једну неравноправну утакмицу са таквом врстом програма. Али, срећом, успевамо некако да парирамо овим нашим серијама“.

Успех „Сабље"

Говорећи о великом успеху серије Сабља на фестивалу у Кану, Новаковић каже да су се томе и – надали.

„Та серија је одлично направљена, то је серија за коју је потекла идеја из ове куће. Али је, наравно, уз помоћ извршне продукције This and That, Радио-телевизија Србије као већински финансијер и продуцент серије, направили смо једну одлучну копродукцију, и ти људи су развијали тај пројекат. Сценарио је пролазио кроз различите фазе, и ми смо дошли до тог неког финалног облика серије који, када смо га погледали, када смо видели шта је направљено, стварно смо рекли оно – вау. Дакле, ово је врло близу, да не кажем, скоро исто као светске продукције, у смислу том неком продукционом, а и сценаристичком и глумачком и редитељском, у коме год хоћете.

Ја сам био у Кану два дана, ми смо имали ту премијеру у оној чувеној сали Лимијер, где се приказују највећи кански филмови, пројекција је била одлична, аплауз је био јако дуг и врло емотиван, тако да, мислим да смо успели, и тада се нада појачала, али имали смо очекивање да ће бити и успеха и да ће доћи до награде, која је и дошла“, закључио је Новаковић.

уторак, 07. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара