Читај ми!

Спортиста, глумац и осуђени криминалац – О Џеј Симпсон преминуо у 77. години

Како је саопштила породица, О Џеј Симпсон је изгубио битку са канцером и, окружен најближима, преминуо у 77. години.

Породица звезде америчког фудбала саопштила је да је О Џеј Симпсон преминуо после борбе са канцером. Медији преносе да је боловао од рака простате.

„Десетог априла, Орентал Џејмс Симпсон изгубио је битку са канцером. Био је окружен децом и унуцима у последњим тренуцима. Породица моли да се у наредном периоду поштује њена приватност", објављено је на мрежи Икс.

Орентал Џејмс Симпсон рођен је 9. јула 1947. године у Сан Франциску. Осим што је био играч америчког фудбала, коментатор и глумац, био је и осуђени криминалац, познат по кривичном поступку и ослобађајућој пресуди за убиство своје бивше супруге Никол Браун Симпсон и њеног пријатеља Рона Голдмана. Симпсон је касније проглашен одговорним у грађанском суђењу за њихову смрт.

Похађао је Универзитет Јужне Калифорније где је играо амерички фудбал и освојио Хајсманов трофеј 1968. године. Професионално је играо као ранинбек у НФЛ током 11 сезона, пре свега са Бафало Билсима.

Играо је и за Сан Франциско фортинајнерсе од 1978. до 1979, а 1973, постао је први НФЛ играч који је у сезони претрчао више од 2.000 јарди. Држи рекорд за „јард-по-игри” просек у појединачној сезони, који износи 143,1.

Симпсон је примљен у Кућу славних колеџ фудбала 1983. године и у Кућу славних професионалног фудбала 1985. године. Након што се повукао из америчког фудбала, започео је нову каријеру као глумац и спортски коментатор.

Године 1997. грађански суд је пресудио против њега одређујући казну од 33,5 милиона долара, а 2000. Симпсон се преселио на Флориду како би избегао даља плаћања по пресуди о одговорности, и живео је у Мајамију.

Ухапшен 2007. године у Лас Вегасу. Осуђен је на 33 године затвора, а казну је издржао у Казнено-поправном заводу Ловелок.

Симпсону је одобрена условна слобода 20. јула 2017, а стекао је право на пуштање из затвора 1. октобра 2017, када је и ослобођен.

четвртак, 02. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво