Читај ми!

Празнични дани довели у Београд туристе из свих крајева света

У Београду ових дана на све стране можете да чујете понеки страни језик. Много је странаца који су управо наш град изабрали да у њему проведу првомајске празнике.

Град је празан, али су редови испред зоолошког врта. Много је туриста, што домаћих, што страних.

„Један од најмлађих становника зоо-врта је млада антилопа која сада сиса, имамо бебу зебре, дошао је и мравојед џиновски као једна нова врста зоо-врта, тако да је то прави бејби-бум. Не можемо да сакријемо чак ни слонару коју реновирамо и очекујемо слонове до лета“, изјавио је Кристијан Овари из Бео-зоо врта.

Редови су и испред музеја који раде током празника.

Група туриста која је у Београд дошла крузером, на два сата закупила је простор у Музеју Николе Тесле. Друга група чека испред. Сви су из Индије и знају много о Николи Тесли.

За време празника радиће и Народни музеј. И тамо тамо затичемо углавном странце.

Попуњено је 80 одсто хотелских капацитета, а крцати су и хостели.

Београд још нема супериор хотеле, али очекује се да ће то бити Славија, Југославија и Бристол, када буду реконструисани.

„Да то буду заиста хотели који ће бити намењени високо платежним гостима, и онда самим тим кад имамо такве хотеле долазиће и ти туристи. Сада је то неки просек, наравно добродошли су сви, али Београд као метропола у региону, али и у Европи, мора да има и такве хотеле који могу да задовоље ту структуру гостију“, рекао је директор ТОБ-а Миодраг Поповић.

Од почетка године, скоро половина гостију у Београду били су странци. Долазе највише из Русије, Немачке, али и из региона. Често се у граду ових дана чује и грчки.  

петак, 17. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара