Читај ми!

Грчки растанак – зашто се разводе „плејбој принц“ и лепа Словенка

Грчки принц Николаос и његова супруга словеначког порекла Татијана, изненадили су ових дана краљевске кругове објавом да се разводе, после 14 година брака.

Када су тог сунчаног августовског дана, у цркви Агиос Николаос на идиличном грчком острву Спецес изговорили судбоносно "да", било је то краљевско венчање из бајке.

На малом бисеру саронског архипелага окупиле су се крунисане главе и принчеви и принцезе из свих крајева Европе. Тада 40-годишњи принц Николаос, син последњег грчког краља Константина, одвео је пред олтар изабраницу свог срца, плавокосу Татијану Елинку Блатник, 30-годишњу лепотицу отменог држања, рођену у Венецуели, од оца Словенца и мајке Немице. 

Татијанин отац, Ладислав Владимир Блатник, човек занимљиве и интригантне биографије, био је својевремено вереник холивудске диве Натали Вуд, да би се касније скрасио у Венецуели и оженио Немицом аристократског порекла Мари Бланш Бирлајн. Ладислав је, према медијским наводима, извршио самоубиство када је Татијана имала само седам година и тако додатно обавио велом мистерије причу о свом животу. 

Мајка се касније поново удала, а породица је наставила да живи у Швајцарској. 

Управо ту, у монденском скијалишту Гштад, Татијана је упознала свог принца. Претходно се школовала у Швајцарској и на престижном Џорџтаун универзитету у Вашингтону.

А принц је важио за једног од најпожељнијих младожења тог времена. Треће дете краља Константина и краљице Ана Марије, иначе рођене сестре данске краљице Маргрете, водио је прилично разуздан бонвивански живот. Пратио га је надимак "плејбој принц", због џет сет забава које није пропуштао, и на којима се дружио са лепотицама светског гласа, попут Ели Мекферсон и Џемајме Кан.

Али онда је у његов живот ушла Татијана. После шест година везе, пар се венчао и три године касније преселио у Грчку. Млада се трудила да савлада језик и уклопи се у нову средину, али медији су писали да јој је то тешко полазило за руком. Није јој много пријала ни уштогљена атмосфера аристократских кругова. У интервјуима је говорила како она у Грчкој води обичан живот, иде на посао, у самопослугу, кува, шета пса…. Волела је да се приватно облачи опуштено, иако је, када затреба, на званичним догађајима, увек била беспрекорно елегантна и савршеног укуса, па јој је, истини за вољу, много више приличило да буде принцеза од многих које су ту титулу стекле рођењем. 

Супружници нису имали деце и живели су у наизглед срећном браку. Последњи пут су заједно виђени у фебруару, на меморијалној служби у Виндзору, одржаној у помен покојном грчком краљу.

А онда је на званичном налогу краљевске породице освануло саопштење које је изненадило многе: Николаос и Татијана одлучили су да пођу свако својим животним путем, и даље негујући узајамно поштовање и искрено пријатељство. Обоје ће остати да живе у Грчкој, а Татијана ће и после развода задржати титулу принцезе. 

Иако је у краљевским круговима ова вест одјекнула као бомба, поједини грчки медији откривају да разлаз није изненађујући, јер је њихово заједничко појављивање у последње време било само представа за јавност, будући да пар не живи заједно већ годину и по дана.

Наводно је "плејбој принц" већ нашао нову љубав, коју је упознао преко заједничких пријатеља, иако њен идентитет није откривен, пише The Toc. 

И Татијана је, према истим изворима, у међувремену ушла у везу са познатим грчким бизнисменом, али изгледа да то није потрајало.

Да упркос разводу односи унутар породице остају складни, јасно је могло да се види и недавно, током церемоније предаје олимпијског пламена Француској, на Панатинаико стадиону у Атини, где су одржане и прве модерне Олимпијске игре 1896.

Принцеза Татијана јој је присуствовала заједно са својом, сада већ бившом свекрвом краљицом Ана Маријом, од које се није одвајала, као да се у породици у међувремену није променило апсолутно ништа. 

Николаос, који се иначе бави уметничком фотографијом, и углавном фотографише природу и море, посветио се послу и представљаће Грчку на Лондонском бијеналу дизајна у јуну.

четвртак, 16. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара