Траже се туристички водичи за туре по родном селу Харија Стајлса

Енглески туристички водичи који су без посла или нису задвољни условима на постојећим радним местима имају прилику да добију интересантну позицију. Међутим, пред њима је веома специфичан захтев: стручно познавање певача Харија Стајлса.

Траже се туристички водичи за туре по родном селу Харија Стајлса Траже се туристички водичи за туре по родном селу Харија Стајлса

Село у Чеширу у Енглеској преплављено је младим посетиоцима који долазе да виде родно место музичке звезде Харија Стајлса. Како би хиљадама туриста пружили боље искуство, надлежни су организовали аудицију за туристичке водиче.

Више од 5.000 обожавалаца – познатих као Harriesпосетило је Холмс Чапел у последњих годину дана. Ово поп ходочашће у певачев родни град за многе је авантура о којој сањају месецима.

За неке се говорило да „ризикују живот и удове“ да би посетили место Стајлсовог првог пољупца железнички вијадукт у близини озлоглашено прометног главног пута, што је навело мештане да прошле године објаве мапу за лакше сналажење при самосталном обиласку места.

Сада су мештани одлучили да оду корак даље. Организација "The Holmes Chapel Partnership", објавила је да покреће сопствене званичне туре и да тражи певачеве суперфанове који ће бити водичи.

Очекује се да ће интересовање за позицију бити толико да је село спремно да читав један дан прима заинтересоване на аудицији која ће бити одржана касније овог месеца.

Ово неће бити класичан разговор за посао, већ ће вероватно више личити на аудицију у стилу оних које се одржавају за шоу-програме попут Икс фактора у којем се Стајлс прославио.

Како наводе у организацији "The Holmes Chapel Partnership", желе да запосле обожаваоце старије од 16 година, али се могу пријавити и старији појединци.

Прилив поштовалаца Харија Стајлса из целог света довео је до пословног бума у Холмс Чепелу, а повећан обим посла бележи и пекара у којој је певач радио пола радног времена пре него што је стекао славу као члан групе "One Direction". У пекари се и даље налази плакат са њиховим најпознатијим радником у природној величини који држи белу векну – која је, као што је и очекивано, постала најпродаванији производ.

Вођени обилазак Харијевог родног села обухватиће његове бивше школе, викендицу са терасом у којој је одрастао и оближњи кинески ресторан у који је некада водио Тејлор Свифт.

Највеће интересовање влада за вијадуктом Твемлоу, иначе неупадљив железнички мост, где се Стајлс наводно први пут пољубио са неким.

Објекат познат међу обожаваоцима као „Харијев зид“ такође је место где је Стајлс написао своје име током биографског филма објављеног 2013. године. Од тада су обожаваоци из далеких крајева попут Аустралије, САД и Мексика путовали на обично блатњаво поље у јужном Чеширу да би написали своје име поред имена свог идола.

Надлежни су прошле године упозоравали више пута да се посетиоци излажу огромном ризику прелазећи прометни главни пут да би дошли до Харијевог зида након што су објавили мапу за неустрашиве посетиоце са безбеднијом рутом.

Очекује се да вођени обиласци почну у јуну и трају до септембра.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво