Читај ми!

После Тејлор Свифт, највеће музичке звезде се враћају на Тик-ток

Аријана Гранде, Адел и Ријана ће се ускоро вратити на Тик-ток и придружити се Тејлор Свифт након што је постигнут уговор са Универзал мјузик групом (UMG) који је окончао свађу због које је једна од највећих светских издавачких кућа повукла своју музику са ове видео платформе.

После Тејлор Свифт, највеће музичке звезде се враћају на Тик-ток После Тејлор Свифт, највеће музичке звезде се враћају на Тик-ток

Уговор о лиценцирању, објављен у среду, значи да ће у року од једне до две недеље више од милијарду корисника Тик-тока моћи у својим видео-снимцима да користе музику уметника које заступа Универзал. Музичка подлога свих видео-снимака Универзалових извођача била је уклоњена због кршења ауторских права и биће поново пуштена.

Мајкл Неш, главни директор за дигитализацију у УМГ-у, наводи да је нови однос „заснован на значајном напретку у комерцијалним и маркетиншким приликама, као и на заштити која је пружена нашем водећим извођачима у индустрији на њиховој платформи“.

Компаније нису откриле никакве финансијске детаље споразума, али су рекле да ће уговор „омогућити побољшану накнаду за УМГ-ове текстописце и уметнике“, укључујући „интегрисане могућности продаје карата“, Тик-токове „растуће могућности е-трговине“ и алат који корисницима омогућава да додају музику од Тик-токових видео-записа до жељених музичких апликација.

„Драго нам је што смо пронашли пут за наставак сарадње са Универзал Мјузик Групом“, рекао је извршни директор Тик-тока, Шоу Чев у заједничкој изјави.

Аналитичари сматрају да би овај нови уговор могао да удвостручи приход Универзала од Тик-тока на 200 милиона евра (214 милиона долара), што износи два одсто укупног прихода компаније.

Универзал је повукао своју музику са Тик-тока у фебруару након што две компаније нису успеле да постигну договор о хонорарима за уметнике, међу којима су и Лејди Гага, „Колдплеј“ и Џастин Бибер. У то време, Универзал је оптужио Тик-ток да „покушава да изгради посао заснован на музици без плаћања фер надокнаде за коришћење“.

Компанија се такође успротивила томе што Тик-ток подстиче снике које је генерисала вештачка интелигенција, тврдећи да би њихова масовност „осиромашила фонд хонорара за праве уметнике“.

Према условима новог уговора, компаније су се обавезале да ће „радити заједно како би осигурале да ће развој вештачке интелигенције у музичкој индустрији заштитити ауторе и приход који припада тим уметницима и текстописацима.“

Тик-ток је такође посвећен раду са УМГ-ом на уклањању неовлашћене музике генерисане вештачком интелигенцијом са платформе, као и усавршавању алата за побољшање атрибуције уметника и текстописаца“, додаје се у саопштењу.

Прошлог месеца, музика Тејлор Свифт се поново појавила на Тик-току уочи објављивања њеног последњег албума The Tortured Poets Department, мада две компаније нису откриле под којим условима.

петак, 17. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара