Читај ми!

Искра Брајовић: Деца су жељна квалитетног позоришног програма

Позориште „Пуж“ од прошле јесени своју магију проноси широм Србије, а стиже и пред малишане ван граница наше земље. О плановима „Пужа“, премијерама, али и о томе да ли ген глуме може да се преноси са генерације на генерацију, за РТС је говорила глумица Искра Брајовић.

Глумица Позоришта „Пуж“ Искра Брајовић од рођења је у глумачким водама јер је ћерка Воје Брајовића.

Нисам мама глумице, али јесам ћерка глумца и могу бити стара, али и даље ћу бити његова ћерка зато што он и да се никад више не појави пред камерама или на сцени јер је толико задужио Србију, српску културу својим досадашњим радом“, каже Брајовићева.

Кад се тек појавила на сцени, како каже, није желела да је представљају као ћерку познатог глумца већ да има своје име и свој пут. Касније је схватила да њу нико не пореди са оцем јер је она као женско и он као мушкарац имају потпуно другачије сензибилитете.

Према речима Искре Брајовић, Позориште Пуж је јесенас кренуло на пут по Србији како би деци приближило свет позоришта.

Као и у Београду, тако су свуда у Србији деца жељна квалитетног дечијег позоришног програма. И тако смо кренули са југом Србије. За то је задужена организација и директор позоришта Ђоле Булајић“, каже Брајовићева и истиче да је покровитељ програма Министарство културе, то јест Секретаријат за културу.

Представа Ромео и Јулија, односно Комшиница Јуца и Ромео се убрзо након премијере отиснула на гостовања по земљи.

Представа Господар песме у марту је изведена у Цириху, тако да се нисмо задржали само на Србији, него гостовања имамо и за нашу децу која живе у иностранству“, објаснила је гошћа Београдске хронике.

Позориште Пуж из све снаге ушло је у ово пролеће 5. априла је Гусаријада, дан касније Лепотица и зверко, а у недељу Комшиница Јуца и РомеоПрослава 47. рођендана позоришта је током 12, 13. и 14. априла, када је заказана и премијера Успаване лепотице.

У представи играју Исидора Минић, Бранко Коцкица, који је и писац комада, млади глумац Милош Лаловић, учествује двоје младих балетских играча који ће први пут стати на сцену Позоришта „Пуж“ и петнаестак дечака и девојчица који су чланови хора Пужеви пужићи.

За децу глумце Брајовићева каже да су професионалци и да одрасли често могу да науче нешто од њих.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво