Грчки херој завео Немице!

Можда је проблематичан саговорник за немачке политичаре, али грчки министар финансија одушевљава обичне Немце, а штампа га упоређује са античким херојима. „Он се креће Атином на великом црном мотоциклу, никада не убацује кошуљу у панталоне и зрачи оном врстом класичне мужевности коју обично видите на грчким статуама“, извештава немачки магазин „Штерн“.

Грчки министар финансија Јанис Варуфакис сасвим случајно је постао секс-икона у Немачкој, где његови захтеви за новим преговорима о државном дугу нису услишени, али његов шарм и мужевни изглед нису прошли непримећено, наводи Ројтерс.

Немачка телевизија ЗДФ је чак исмејала једну од својих водитељки због тога што је министра упоредила са холивудским глумцем Брусом Вилисом, док је магазин Штерн објавио цео чланак о Варуфакисовој „класичној мужевности“.

Водитељ сатиричне емисије на ЗДФ-у, Оливер Велке, исмејао је своју, како је рекао, „заљубљену“ колегиницу због педесеттрогодишњег Варуфакиса, али је признао: „Он је изузетно атрактиван мушкарац.“

Варуфакисов необавезни стил облачења био је у фокусу новинарских извештаја у Немачкој, што је, како наводи Ројтерс, прилично необичан приступ имајући у виду да је реч о земљи чији лидери категорички инсистирају на томе да се Грчка држи мера штедње.

„Због чега је Јанис Варуфакис секс-икона“, гласио је један од наслова конзервативног листа Die Welt.

„И мада грчки дугови изазивају велики стрес, њихов нови министар финансија је све само не досадан. Није натерао ниједног кредитора да падне на колена, али је професор економије 'уздрмао одела' у Европи својим необавезним и кул изгледном“, објавио је лист близак конзервативцима Ангеле Меркел.

Часопис Штерн је објавио да је Варуфакисов изглед подсетио Немце на грчке хероје овековечене у мермерним статуама, мада су медији у другим деловима Европе објавили да изгледа више као избацивач у неком ноћном клубу. „Он је неко кога ћете свакако приметити“, објавио је недељник, док је модни часопис Стајлбук причу о Варуфакису објавио под насловом „сиромашан, али секси“.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво