Читај ми!

Нисам неморална!

Своје разголићивање за један спортски магазин, Агњешка Радвањска, позната пољска тенисерка, оправдала је жељом да девојкама скрене пажњу на здравље и кондицију и да их подстакне да редовно вежбају. У прилог томе истиче да не да није добила висок хонорар, како су многи тврдили, већ да уопште није добила хонорар.

Најбоља пољска тенисерка Агњешка Радвањска одбацила је оптужбе да је неморална и својим земљацима поручила да није желела никога да увреди голишавим фотографијама у спортском магазину ЕСПН, због којих су је млади католици избацили из редова амбасадора кампање „Не стидим се Исуса“.

Радвањска се у јесен 2011. године прикључила овој кампањи као и многе пољске јавне личности које у кратким видео клиповима говоре да се не стиде своје хришћанске вере и тога што су католички верници.

Подсећамо вас да је након што се ових дана у магазину ESPN Body Issue, међу актовима славних спортиста садашњице и прошлости које часопис објављује да покаже лепоту тела спортиста и промовише здрав живот, појавила и серија актова Радвањске, у Пољској избио скандал.

„Млади католици се ограђују од неморалног понашања Агњешке Радвањске и избацују је из редова амбасадора кампање 'Не стидим се Исуса'“, саопштили су организатори кампање и додали да је тужан лични морални пад популарне тенисерке која је својим делима порекла своје речи.

„Голотиња жене резервисана је само за њеног мужа“, оптужио је за неморал тенисерку и конзервативни католички публициста Томаш Терликовски.

У медијима су се појавили наводи да се тенисерка разголитила због хонорара, што је она негирала.

„Фотографије нису објављене да некога увреде, а тумачење да су неморалне директно је у супротности с профилом магазина, у којем нема никаквих непристојних садржаја. Тешко тренирам да одржим своје тело у кондицији и то је идеја водиља магазина“, одговорила је на оптужбе Радвањска, јављају пољски медији.

Тенисерка је подсетила да су у истом магазину за голишаве фотографије позирали славни спортисти разних генерација, међу којима 77-годишњак, легенда голфа Гери Плејер, тенисерке Серена Вилијамс и Данијела Хантухова.

„Ни ја ни други спортисти нисмо за те фотографије добили хонорар. Пристала сам да позирам само због тога да млади, пре свега девојке, обрате пажњу на своје здравље и кондицију и да их подстакнем да редовно вежбају“, написала је Радвањска на свом профилу на Фејсбуку.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво