Читај ми!

Aдио, Гандолфини

Глумац Џејмс Гандолфини преминуо је од последица срчаног удара током одмора у Италији. „Тони Сопрано“ је имао 51 годину. Вечерас ће у 22 сата на Првом програму РТС-а бити емитована последња епизода серије „Породица Сопрано“.

Током боравка у Риму, где је био на одмору, умро је Џејмс Гандолфини, најпознатији као Тони у једној од најбољих криминалистичких серија у историји телевизије - Породица Сопрано (The Sopranos).

Гандолфини је умро од срчаног удара.

Из болнице „Умберто" у Риму, доктор Клаудио Модини потврдио је да је популарни глумац у ту медицинску установу стигао у 22.40 часова, а да је убрзо преминуо од застоја срчаног мишића.

„Екипе хитне помоћи су још у амбулантним колима започеле реанимацију. Лекари су још 40 минута од његовог стизања у болницу покушавали да га стабилизују, али без успеха", рекао је Модини. 

Како наводе страни медији, у тренутку када му је позлило био је у хотелској соби, у којој је боравио са 13-годишњим сином Мајклом.

Из Рима је требало да се упути на Сицилију, где је имао заказано гостовање на Филмском фестивалу Таормина.

Иначе, глумац рођен у Вествуду, у Њу Џерсију, где се и дешавала радња поменуте култне серије, имао је двоје деце – 13-годишњег Мајкла, из брака са Марси Вударски од које се развео 2002. године, и осмомесечну ћерку Лилијану Рут, са манекенком Дебором Лин са којом се венчао 2008.

Кa Toниjу Сoпрaну вoдилa гa je и нajзaпaжeниja филмскa улoгa кojу je имao - лик мaфиjaшкoг „службeникa зa прљaвe пoслoвe" Вирџилa у филму Toниja Скoтa из 1993. гoдинe Прaвa рoмaнсa чиjи je сцeнaриo урaдиo Квeнтин Taрaнтинo.

Улoгe мaфиjaшa прoстo су сe лeпилe зa Гaндoлфиниja, бeз oбзирa нa тo дa ли je рeч o рускoм (Смртoнoснa брзинa), или рaзбojнику сa jужњaчким aкцeнтoм (Ухвaти мaлoг), или нeкoг бeз трункe сaoсeћaњa (Пoрoтник).

A oндa су 1999. гoдинe стигли Сoпрaнoви и прeсeлили oвoг глумцa мeђу лeгeндe.

Нeдaвнo je смeштeн нa 42. мeстo тeлeвизиjских икoнa мeђу свим сeриjaмa икaдa снимљeним.

Освојио је три Емија као Најбољи главни глумац у драмској серији, као и три глумачке награде Гилд, за Изванредну глуму у драмској серији.

Серија Породица Сопрано је освојила пет Златних глобуса и 86 различитих награда, а имала је још 216 номинација за друге награде.

Нa врхунцу пoпулaрнoсти њeгoв Toни je зaрaђивao милиoн дoлaрa пo eпизoди кojих je укупнo билo 86.

Холивуд шокиран превременим одласком Гандолфинија

Холивудске звезде и музичари са шоком и неверицом су реаговали на вест о смрти глумца Џејмса Гандолфинија, а Твитер и друге друштвене мреже препуне су порука подршке породици.

„Срце ми је сломљено. Он је био 'нежни див' и велики човек", навела је Роуз Мекгован и на Твитер поставила фотографију њих двоје испред америчке заставе.

Оскаровка Сузан Сарандон, која је са Гандолфинијем играла у филму Романса и цигарете, рекла је да је Гандолфини био један од најфинијих, најдуховитијих, најдарежљивијих глумаца са кoјима је радила.

„Џејмс Гандолфини је био нежан, духовит, диван тип. Ово је тако тужан дан", навела је глумица Оливија Вајлд док је Бет Мидлер која је са њим играла у филму Ухвати Шортија твитовала: „Велики Џејмс Гандолфини је преминуо данас. Само 51 годину. Не могу да верујем".

Џеф Денијелс који је са звездом Породице Сопрано играо на Бродвеју, назвао је Гандолфинија „великим пријатељем", док је Кристина Еплгејт навела да је „дубоко ожалошћена" превременим одласком дивног Џејмса Гандолфинија.

Чак је и Линдзи Лохан, која је поново на рехабилитацији, преко особља луксузног „Клифсајд центра" поручила да је Гандолфини био драги пријатељ и диван човек.

„Био је геније. Свако ко га је видео то зна. Он је био један од највећих глумаца нашег времена. Био је мој партнер, био је мој брат на начин који не могу да објасним", рекао је творац Породице Сопрано Дејвид Чејс, док је Лорејн Брако, која је у серији играла психијатра, навела: „Изгубили смо 'дива'. Срце ми је сломљено".

Гитариста „Аеросмита" Џо Пери, навео је да је Гандолфини био „фин човек, духовит и сладак".

„Почивај у миру Џејмсе Гандолфини. Тако диван глумац. Више од Тонија Сопрана, а и то је много", навео је музичар Роб Томас.

Колега Семјуел Л. Џексон сматра да је ово огроман губитак за глумачку заједницу. „Био је тако талентован. Моје срце је уз његову породицу", стоји на његовом Твитер профилу.

Робин Вилијамс га је описао као изузетног глумца, док је Расел Кроу навео да га је упознао још 1994. године. „Тужан сам због ове вести о Џејмсу Гандолфинију. Диван човек. Почивај у миру, Џими", додао је Кроу.

„Шокиран сам и тужан његовом смрћу. Моје најискреније саучешће његовој породици и пријатељима", написао је Мајкл Џеј Фокс.

Број коментара 33

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво