Екипа серије „Сабља“ донела канску награду у Србију: Од аплауза нисмо знали куда да се денемо

Након освојене престижне награде за најбољу глумачку интерпретацију у Кану, екипа серије „Сабља“ прославила је велики успех са представницима медија у РТС Клубу. Аутори серије поручују да је награда, осим за све глумце, за целокупну екипу која је радила на серији, док глумци истичу да је серија добила фантастичне критике на фестивалу у Кану и да уживају у невероватном успеху.

Екипа серије „Сабља“ донела канску награду у Србију: Од аплауза нисмо знали куда да се денемо Екипа серије „Сабља“ донела канску награду у Србију: Од аплауза нисмо знали куда да се денемо

Серија Сабља, у продукцији Радио-телевизије Србије и "This and That Productions", прошле недеље освојила је на фестивалу у Кану престижну награду за најбољу глумачку интерпретацију.

После светске премијере и приказивања прве две епизоде серије и освајања награде у Кану, јасно је да РТС има серију за светску и европску публику.

Награђена глумачка екипа прославила је успех у РТС Клубу, где је новинарима и представљена награда која им је додељена.

Станковић: Награда је за све глумце, али и све људе који су радили на серији

Коаутор серије Горан Станковић рекао је да је свима драго што је серија представљена у Кану и да им је важно да се таква прича исприча, пре свега у Србији, али и у остатку света.

"Морам да кажем да је ова награда, за најбољи глумачки ансамбл, наравно за све глумце, али и за све људе који су радили на овој серији. Они не би могли да глуме без сценарија, режије, шминке, костима, сценографије, директора фотографије, продукције. Сви су помогли да они буду најбољи глумци у Европи", навео је Станковић након чега је уследио аплауз целе екипе.

Владимир Тагић, коаутор серије, истакао је да ће радо примити и друге награде ако дођу, а да је, ако их не буде, награда из Кана већ сасвим довољна за њега.

"Да се задржимо на овој једној глумачкој. Мислим да је сасвим довољно и да показује какав су фантастичан посао направили ови глумци", рекао је Тагић.

Мићановић: Од аплауза у Кану нисмо знали куда да се денемо

Драган Мићановић, који тумачи улогу премијера Зорана Ђинђића, навео је да више не зна ни колико је честитки добио и колико је интервјуа поводом добијања награде дао, али и да је веома поносан што је део дивне екипе.

"Ја могу да вам пренесем, свима који нисте били тамо, добили смо фантастичан аплауз. То је заиста било онако за не веровати. Ми смо били у чуду, усред сале. Они су нас подигли аплаузом и то је трајало и трајало. Ми смо се окретали на све стране јер смо били у средини. Нисмо знали куда да се денемо", препричао је Мићановић атмосферу из Кана.

Истакао је да су у Француској добили и фантастичне критике и да треба да уживају у невероватном успеху.

"Мени је једино жао што не можемо да се веселимо пуног срца, бар ја, зато што је ова награда дошла за тематику која нас је све јако, јако погодила и некад помислим да бих волео да није ни било потребе снимити овако нешто", навео је Драган Мићановић.

Бандовић: Аплауз је права награда, а признање је само потврда

Љубомир Бандовић, који тумачи полицијског инспектора, рекао је да су новинари у Кану питали универзална питања, а да је права награда заправо аплауз који су добили од публике.

"Ово је само потврда. Тај аплауз је трајао преко захвалности, до непријатности и назад на највећу могућу људскост, а то је скромност. Знаш кад радиш најбоље што можеш и онда се испостави да си урадио најбоље уопште. Ми се бавимо послом где амбиција није дефинисана неким циљем, него се код нас успех испоставља", истакао је Бандовић.

Нагласио је да се, након што је погледао прве две епизоде, запитао шта је проблем и зашто до сада није било припрема каквих је било за ову серију.

"Имамо потенцијал, талентован смо народ. Треба да се окренемо себи и схватимо да ништа не долази споља. Ништа споља ти неће обезбедити нешто што ти треба", закључио је Љубомир Бандовић.

Серија Сабља наставља фестивалски живот, а наћи ће се и пред гледаоцима на Првом програму РТС-а.

Прослава награде за серију "Сабља"
понедељак, 29. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво