Епизода „Крај“ затвара последње поглавље бањалучке трилогије – „Кожа “

Од почетка емитовања последњег дела култне бањалучке трилогије, стизали су позитивни коментари. „Кожа“ је сваког викенда била у самом врху гледаности у Србији, уз милионски аудиторијум. Балканска ноар бајка, са елементима мелодраме и црног хумора, после „Меса“ и „Кости“, оправдала је сва очекивања, и још једном подигла стандарде, када је реч о серијском програму у целом региону. Ауторски тим Никола Коља Пејаковић и Саша Хајдуковић, затвара једно поглавље, а ускоро ће отворити и ново.

Уметнички окршај са сопственим идеалима и посрнућима, најзрелији и најузбудљивији део бањалучке трилогије – по мишљењу самог ауторског тима – рве се са комплексном проблематиком повратка родној Бањалуци. У средишту приче је борба са осећањем кривице главног јунака: према родитељима, пријатељима, љубавима.

„Као што је Коља рекао, некад док је још Месо писао, рекао је: 'Месо је предјело, Кости су главно јело, а Кожа је дезерт‘. И стварно мислим  да је ово врхунац и круна њиховог, а могу слободно рећи и нашег рада“, наглашава глумац Сенад Милановић.

Делови серије коју носи плејада дубински разрађених и заокружених ликова, снимани су у Београду, Ротердаму, и Сарајеву, али је разноврсност бањалучких локација, учинила да тај град постане један од главних јунака приче.

„Поготово када се десила та ствар која се десила, у смислу да си ти био на једном мјесту, а да се нека траума ту десила, тако да је ту вријеме потпуно продубљено. Другачије је потпуно у односу на оно што си ти оставио и оно какав ти имаш однос према томе, и какав однос сада људи имају према теби“, наводи редитељ Саша Хајдуковић.

Душе које су заувек преобликовале ратне страхоте, у сржи су тешких људских судбина којима се Кожа бави. А како ће се разрешити судбина Слободана Бобија Милошевића?

„Он у причи не долази до тога, самим тим не може ни да разреши ту дилему. То што се то разрешава на нивоу идеје и поруке, питање је да ли се разрешава за нашег јунака. Мени се чини да не. Мени се чини да он сам остаје у тој муци“, каже Никола Коља Пејаковић.

четвртак, 02. мај 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво