Почиње 65. Берлинале

Трку за Златног и Сребрног медведа отвара остварење „Нико не жели ноћ“. У борби укупно 19 остварења, жири предводи Дарен Аронофски, а за почетак смотре и блокбастери „Педесет нијанси – Сива“ и „Пепељуга“. До 15. фебруара пред берлинском публиком дела Теренса Малика, Питера Гриневеја, Питера Гриневеја.

Фестивал у Берлину отвара оставрење шпанске редитељке Изабеле Коаксе Нико не жели ноћ, с француском глумицом Жилијет Бинош.

Нови филмови Теренса Малика и Питера Гриневеја су међу првим одабраним остварењима која ће бити приказана на фестивалу који траје до 15. фебруара.

Организатори фестивала су навели да ће Маликов Knight of Cups, у којем глуме Кристијан Бејл, Кејт Бланчет и Натали Портман, имати светску премијеру у такмичарском делу Берлинала.

Британски редитељ Питер Гриневеј на фестивалу ће се појавити с новим остварењем Einstein in Guanajuato.

Међу остварењима која ће бити приказана на фестивалу биће и редитељски деби Хајра Бустамантеа из Гватемале Ixcanul Volcano, као и филмови немачког режисера Андреаса Дрезена As We Were Dreaming и његовог британског колеге Ендрјуа Хејга 45 Years.

На првом великом европском филмском фестивалу у години жири ће предводити амерички редитељ Дарен Аронофски, који ће, заједно са својим колегама, изабрати добитнике Златног медведа и других награда.

Међународни филмски фестивал у Берлину је основан 1951. а од 1978. године редовно се одржава сваке године у фебруару.

Сматра се најпосећенијим филмским фестивалом на свету, са 274.000 продатих улазница годишње.

Током смотре до 400 филмова има пројекције, а око 20 њих се налази у такмичарском програму, то јест у трци за Златног и Сребрног медведа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво