Читај ми!

Јода добија свој филм

Више деценија након првог појављивања на великом платну, симпатичном Јоди, култном лику серијала „Ратови звезда“, компанија „Дизни“ планира да посвети филм.

Најпознатији џедајски учитељ напокон ће имати сопствени филм! Према писању америчких медија, „Дизни" припрема филм о Јоди.

О култном лику серијала Ратови звезда се релативно мало зна. Није дефинисано ни којој врсти припада, али једно је сигурно, он је џедај-гуру.

Обучавао је Лука Скајвокера вештинама џедаја, служио као врховни господар Већа џедаја и био генерал у Рату клонова.

Творац Ратова звезда, Џорџ Лукас, дао му је оригинално име Минч Јода, али је одлучио да га учини што мистериознијим, па никада није открио са које планете потиче, нити којој врсти бића припада.

Један од препознатљивих Јодиних „фазона" је мењање реда речи у реченици, односно скоро увек говори у форми „објекат-субјекат-глагол".

Компанија „Дизни", која је откупила права на снимање следеће трилогије Ратова звезда, планира да занимљивим ликовима Џорџа Лукаса направи одвојене филмове, као што је случај био са „Марвеловим" суперхеројима, пише Дедлајн.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво