Читај ми!

„Цезар“ за Костнера

Холивудски глумац и редитељ Кевин Костнер добиће награду „Цезар“ за животно дело - главно француско филмско признање, на свечаној церемонији 22. фебруара у Паризу.

Француски медији преносе да ће 58-годишњем америчком глумцу Кевину Костнеру бити уручена награда „Цезар" за животно дело, на свечаности 22. фебруара у Паризу.

Костнер је освојио два Оскара – за најбољи филм и најбољу режију - остварењем Плес са вуковима из 1990. године.

Остаће запамћен и по улогама у блокбастерима као што су Несаломиви, Поља снова и Телохранитељ, у којем му је партнерка била Витни Хјустон.

У саопштењу Француске академије за уметност и филм наводи се да ће Костнер добити награду за свој рад – као глумац, редитељ и продуцент за „фантастичан допринос историји кинематографије".

Што се тиче филмова, остварење Љубав аустријског редитеља Михаела Ханекеа, главни је фаворит за награду „Цезар".

Француско-аустријско остварење, које је прошле године награђено Златном палмом у Кану, а у трци је и за овогодишњег Оскара, номиновано је у 10 категорија, укључујући и за најбољи филм.

Међу иностраним филмовима, номинован је и трилер Арго Бена Афлека.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво