Снајке Британке и свекрве Францускиње: Стогодишњи рат траје!

Мужевљева мајка се обично осликава као особа која свуда „забада нос“ и због које настају тензије у браку, али је рат који се води између британских снајки и француских свекрва у последње време попримио „размере епидемије“.

Наиме, све је више француско-британских бракова који „пуцају“ због "the belle-mere".

Свекрве су често тема вицева, али Британкама које су удате за Французе није нимало до смеха.

Једна од њих, 46-годишња Сали из Лондона, испричала је Сандеј тајмсу да се развела од мужа Француза с којим има петогодишњу ћерку јер више није могла да поднесе свекрву.

„Све време је била код нас, стално критикујући моје кување, начин на који сам пеглала мужевљеве кошуље. Непрестано је звоцала, али јој није падало на памет да ми помогне“, објаснила је Сали.

Друга, Клер, навела је да се развела од Мишела након 12 година брака због свекрвиних сталних примедби. „Критиковала ме је у мом присуству, правећи се да ме не види“, рекла је бесно Клер.

Како преноси Дејли мејл, не постоје статистички подаци о броју развода између „перфидних Албионки“ и „жабара“, али учесталост пошалица на ту тему јасно указује на епидемију.

Брачна саветница Џил Бурде каже да су мајке које непрестано бдију над синовима и критикују снаје део „латинског фолклора“ и да англосаксонске супруге не могу да се изборе с тим уколико немају неку врсту подршке.

Она је навела да се њене клијенткиње често жале на „свекрве које се у све мешају“.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво