Читај ми!

Безбојна кафа!

Кафа о којој се све више прича нема другачији укус него изглед – безбојна је! Њен творац се нада да ће муштерије наћи међу људима забринутим за боју своје зубне глеђи.

Словачки предузетник Давид Наги желео је да својим производом удовољи онима који не могу да се одрекну укуса и мириса традиционалне кафе, али који брину за здравље својих зуба. Наги је страсни кафопија па је желео да нађе алтернативно решење за избељивање зуба.

„Идеја да направим безбојну кафу синула ми је пре две године. Желео сам да одстраним боју која нарушава зубну глеђ“, објаснио је Наги.

За свој производ тврди да је близак традиционалној кафи и да се веома разликује од енергетских пића.

У њој су само природни састојци, каже Наги, не користе се никакве хемикалије или додаци, само оно што је у обичној кафи. „Безбојна кафа садржи пржена зрна, воду за пиће и квалитетни кофеин из кафених зрна. У њој нема шећера, заслађивача или арома.“

Рецепт и начин справљања безбојне кафе остају тајна, али Наги, по професији електричар, каже да користи зрневље висококвалитетне „арабика“ кафе. Пиће се рекламира као лагана, освежавајућа кафа која је најбоља као хладни напитак.

Најважније ће бити тестирање укуса те безбојне кафе. Запослени у баровима су међу првима дегустирали напитак. Ни муштерије нису остале равнодушне.

Према речима бармена Јозефа Неметеа, има сличности са еспресом: „Када затворим очи, заиста има укус кафе, нешто попут веома хладног еспреса. Ипак, изгледа чудно, јер људи су навикли да кафа има одговарајућу боју, овде тога нема. Није лоша, освежава.“

Према речима оних који су је пробали, безбојна кафа изгледа као вода, али када је пробате изненадите се јер има укус кафе.

Наредни корак за Нагија који тренутно ради на промоцији свог проналаска јесте низ хемијских и здравствених тестова како би добио дозволу за продају.

Ако све протекне по плану, нада се да ће кафу продавати у пластичним флашама у продавницама и кафићима, по цени од два и по евра за боцу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво