Ухапшен непалски духовни вођа, "дечак Буда" оптужен за силовање и нестанак његових следбеника

Контроверзни непалски духовни вођа, познат као "дечак Буда", ухапшен је под оптужбом да је сексуално злостављао малолетницу, као и да је учествовао у нестанку најмање четворице следбеника из његових кампова, саопштила је тамошња полиција.

Непалска полиција је извела "дечака Буду" пред медије са лисицама на рукама и саопштила да је приликом хапшења покушао да побегне, скочивши кроз прозор са другог спрата, али да у томе није успео.

Многи Непалци верују да је Рам Бахадур Бамџан реинкарнација Буде, рођеног на југозападу данашњег Непала пре 2.600 година, док су будистички учењаци скептични према тврдњама Бамџана, подсећа АП.

Заплење хиљаде долара

Званичници су, такође, показали гомилу непалских новчаница за које су рекли да су еквивалент 227.000 долара, као и друге стране валуте у износу од 23.000 долара, које су заплењене у Бамџановој кући у време хапшења.

Очекује се да ће Бамџан бити спроведен пред суд у јужном Непалу, где су се наводни злочини догодили, како би се појавио пред тамошњим судијом.

Бамџан, кога следбеници зову "дечак Буда", постао је познат у јужном Непалу 2005. године када су многи поверовали да је способан да месецима, без кретања, медитира док седи испод дрвета без хране и воде.

Остао је популаран упркос оптужбама да је сексуално и физички нападао своје следбенике, пише АП.

субота, 18. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара