Читај ми!

Пронађена црна кутија авиона који се срушио у Непалу, трага се за телима четири особе

Авион са 72 путника срушио се у недељу у Непалу. Пронађена су тела 68 особа, а за четири се трага. Ројтерс јавља да је пронађена и црна кутија.

Званичник локалне полиције рекао је за Ројтерс да је потрага за телима путника авиона "Јети ерлајнса", која је заустављена због мрака у недељу увече, јутрос настављена.

"Извадићемо пет тела из клисуре која нису извађена и потражити преостала четири која недостају. Преостала 63 тела су послата у болницу", рекао је полицијски званичник.

Званичници са аеродрома у Катмандуу саопштили су да је пронађена и црна кутија, односно снимач гласа из кокпита и подаци о лету.

У авиону, који је ишао од главног града Катмандуа ка Покари, било је 57 непалских држављана, пет индијских, четири руска, два јужнокорејска и по једна особа из Аргентине, Ирске, Аустралије и Француске.

У Непалу је за данас проглашен дан жалости због трагедије, а формиран је тим експерата који ће истражити несрећу и указати на мере како би се избегли овакви инциденти убудуће.

Од 2000. године, близу 350 људи је погинуло у авионским или хеликоптерским несрећама у Непалу, у којем се налази осам од 14 највиших планина, укључујући и Монт Еверест, где честе изненадне промене времена могу да створе опасне услове за летење.

Током јучерашње трагедије, време је било ведро.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво