Читај ми!

Међународни пољопривредни сајам у Новом Саду – производе представља око 1.500 излагача

Под ознаком "Најбоље из Војводине", у Новом Саду почиње 91. Међународни сајам пољопривреде, који ће трајати до 23. маја. Током шест дана сајма биће организовано и више десетина панела о дигиталној и зеленој пољопривреди, као и о коришћењу европских фондова за рурални развој Србије. Агроаналитичар Жарко Галетин наводи за РТС да Новосадски пољопривредни сајам има статус најзначајнијег догађаја из тог сектора у овом делу Европе. Указује да ће се на њему предствити око 1.500 излагача.

Земља партнер је Европска унија, а посетиоцима ће се представити око хиљаду и по излагача механизације, репроматеријала, стоке, али и најквaлитетнијих прехрамбених производа. Током шест дана сајма биће организовано и више десетина панела о дигиталној и зеленој пољопривреди, као и о коришћењу европских фондова за рурални развој Србије.

Агроаналитичар Жарко Галетин наводи за РТС да Новосадски пољопривредни сајам има статус најзначајнијег догађаја из тог сектора у овом делу Европе, те да и у ово дигитално доба задржава, тај статус неке платформе на којој се склапају најважнији послови из ове области.

"Новосадски пољопривредни сајам ево већ 91. пут представља једну манифестацију коју Новосадски сајам баштини већ безмало један цео век. Имамо око 1.500 излагача", наводи Галетин.

Наводи да људи и даље долазе на сајам и склапају послове.

"Дакле, тај формат сајма који Новосадски сајам негује и задржава је и даље, да тако кажем, актуелан. Дакле, тај дигитални маркетинг није појео, условно речено, значај сајма и сајамских манифестација, где људи долазе да размењују искуства, да се виде непосредно", истиче Галетин.

Током шест дана сајма биће организовано и више десетина панела о дигиталној и зеленој пољопривреди, као и о коришћењу европских фондова за рурални развој Србије. Најактуелније теме из области аграра биће обрађене кроз стручне скупове, округле столове, едукације и презентације, са посебним освртом на унапређење знања и примере добре праксе. 

"У Конгреском центру сајма одржаће се низ манифестација, панел дискусија, радионица, додела признања младим пољопривницима. Дакле, значај је неоспоран пољопривник и даље воли да се увери својим очима у квалитети. И даље се високо котира и етаблиран је, да тако кажем, на врло високом нивоу у региону и задржава тај његов значај", указује Галетин.

О значају сајма, указује он, говори и чињеница да је Земља партнер Европска унија, сам комесар Европске уније за пољопривреду, ће доћи у Београд.

Цело гостовање Жарка Галетина у Јутарњем дневнику можетепогледати у видеу на почетку текста

субота, 01. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије