Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

САД уложиле вето у Савету безбедности на резолуцију о прекиду ватре у Појасу Газе; Нови израелски удари на Кан Јунис

Шездесет трећи дан сукоба Израела и Хамаса. Сједињене Америчке Државе уложиле вето током гласања у Савету безбедности о нацрту резолуције којом се захтева прекид ватре. Израелска војска наставља операције у Кан Јунису.

САД уложиле вето у Савету безбедности на резолуцију о прекиду ватре у Појасу Газе; Нови израелски удари на Кан Јунис САД уложиле вето у Савету безбедности на резолуцију о прекиду ватре у Појасу Газе; Нови израелски удари на Кан Јунис

Одбрамбене снаге Израела настављају са операцијама у Појасу Газе и тврде да напредују у граду Кан Јунису.

Оружано крило Хамаса је, у целости или делимично, уништило 135 војних возила Израела у протекла три дана широм Појаса Газе, рекао је портпарол Хамаса.

Премијер Израела Бенјамин Нетанјаху упозорио је Хезболах да не покреће трећи либански рат са Израелом, рекавши да уколико крену у окршај, "Бејрут ће се претворити у Газу".

Бела кућа је саопштила да Израел и Хамас нису ни близу новог договора о хуманитарној паузи у сукобу две стране.

Израел је пристао да, на захтев САД, отвори прелаз Керем Шалом само за преглед хуманитарне помоћи која у Газу стиже преко прелаза Рафа, саопштио је високи амерички званичник.

Високи комесар УН за избеглице Филипо Гранди позвао је на прекид ватре између Израела и Хамаса како би се омогућила значајна хуманитарна помоћ у Гази.

Уједињени Арапски Емирати затражили су од Савета безбедности Уједињених нација да гласају о нацрту резолуције у којој се захтева моментално хуманитарно примирје између Израела и палестинског милитантног Хамаса у Појасу Газе, рекле су неименоване дипломате.

Портпарол Министарства здравља у Гази рекао је да је 17.177 Палестинаца убијено, а 46.000 повређено у израелским ударима на палестинску енклаву од 7. октобра.

Организација "Амнести интернешенел" саопштила је да су израелски напади у којима је погинуо новинар Ројтерса Исам Абдала, а рањено још шест новинара, 13. октобра, вероватно били директни напади на цивиле и да морају да се истражују као ратни злочин.

понедељак, 20. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара