Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Бела кућа: Ни близу новог договора о хуманитарној паузи; Израелске снаге напредују у Кан Јунису

Израелска војска наставља напредовање у јужном делу Појаса Газе – у Кан Јунису, док ваздухопловне снаге изводе нападе на десетине положаја Хамаса, саопштиле су Израелске одбрамбене снаге (ИДФ). Такође, из ваздуха су нападнути положаји Хезболаха у јужном Либану, као одговор на пројектиле испаљене на север Израела. У борбама у Гази су убијена још три израелска војника, чиме је укупан број погинулих порастао на 87. Републиканци у Сенату САД блокирали су гласање о закону о помоћи Израелу.

Бела кућа: Ни близу новог договора о хуманитарној паузи; Израелске снаге напредују у Кан Јунису Бела кућа: Ни близу новог договора о хуманитарној паузи; Израелске снаге напредују у Кан Јунису

Израелска војска (ИДФ) саопштила је да су њени припадници ушли у Кан Јунис и да су започели операције у том граду у Појасу Газе. Из ИДФ-а су навели да је изведен комбиновани напад на седиште палестинске милитантне групе Хамас које се налази у том граду.

Генерални секретар Уједињених нација Антонио Гутерес упозорио је Савет безбедности УН да рат између Израела и палестинских милитаната Хамаса у Појасу Газе "може да погорша постојеће претње међународном миру и безбедности".

Премијер Катара Мухамед бин Абдулрахман ел Тани разговарао је о начинима за деескалацију ситуације и увођења примирја са генералним секретаром УН Антонијом Гутересом.

Европска унија требало би да размотри пооштравање санкција Хамасу и његовим начинима финансирања, као и увођење санкција израелским насељеницима одговорним за насиље на Западној обали, наводи дипломатска служба ЕУ у документу припремљеном за министре спољних послова.

недеља, 02. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије