Критике на рачун Белгије због безбедносне немарности

Поједини израелски званичници критиковали су Белгију и Европу због, како су оценили, недостатка безбедносних припрема, пренели су израелски медији.

Дан пошто је у два напада у белгијској престоници погинуло најмање 30 људи, а рањено више од 200, израелски министар задужен за обавештајне службе Јисраел Кац критиковао је безбедност у Белгији пре тих напада.

"Ако у Белгији наставе да једу чоколаду и уживају у животу и наставе да изгледају као велике демократе и либерали и не закључе да неки муслимани у њиховој земљи организују терор, неће бити у стању да се боре против њих", рекао је Кац за Радио Израел.

Посланица странке Ликуд премијера Бењамина Нетањахуа, Нава Бокер, рекла је да "Белгија мора одмах затворити границе, истерати хушкаче и зауставити миграцију муслимана у земљу".

"Уместо да укаже на радикални ислам као узрок број један за глобални терор данас, белгијски министар унутрашњих послова Жамбом је одабрао да тврди да се мора учинити више како би млади муслимани осећали као код куће", рекла је Бокерова.

Посланица из опозиционе партије левог центра Ционистичке уније Ксенија Светлова је оценила да терористички напади у Бриселу показују да европски мултикултурализам није успео због занемараивања и игнорисања изазова које представља.

Оценила је да је Европа игнорисала проблеме интеграције, као што је чињеница да друга генерација имиграната постаје радикализована, упркос томе што је рођена на европском континенту.

"Европа мора изаћи с планом за цео континет за рат против екстремне и деструктивне идеологије и холистичког приступа бављењу свим негативностима које улазе на континтинт у име екстремистичке исламске идеологије, као што су обрезивање жена, спречавање образовања, расизма, присилног брака, полигамије и других питања", закључила је Светлова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара