Сајам у Шапцу прилика да пољопривредници виде и науче нешто ново

У Шапцу је отворен 13. Сајам пољопривреде који ове године има међународни карактер. Своје производе представило је око 120 излагача, а највеће интересовање је изазвала нова механизацију.

Нови савремени трактор, жеља је и потреба је готово сваког пољопривредника. Олакшава производњу и рад у пољу, и на сајму кошта и до неколико десетина хиљада евра.

 

“Да погледам чисто, а да се купи, нема шансе. Ми који радимо, 15-16 хектара земље, нема шансе овде све недоступно'', каже један ратар.

Од домаћих радиности и производа, па све до садница и семена. Уз велике произвођаче, и мали којима је сајам пут до сигурних купаца.

“Производимо воће, поврће, па самим тим смо почели да се бавимо производњом ових домаћих производа. Искрено да вам кажем, ови сајмови, те разне информације прилично нам значе, јер смо прво у могућности да изложимо производе, а самим тим нешто продамо“, наводи Ивана Ђуровић из Предворице код Шапца.

“Бавимо се породично зачинском паприком. Манифестације су добре сад кад прође сезона свињкоља, чисто због неких пословних контаката'', каже Драгомир Суљић из Каћа.

Без улагања нема ни напретка. Пред пролећну сетву, сајам је прилика пољопривредницима да се упознајају са новинама у аграру.

“Видиш нешто ново, имаш нових производа, ти не можеш то да научиш у селу, мораш да дођеш, да видиш, да човек објасни, у пољопривредним апотекама немаш тако стручњака да ти објасни нешто, неки нови препарат за прскање, семена”, прича један посетилац сајма.

"Ове године смо дошли са другачијом опремом, опремом за коње, први пут то у Шапцу излажемо, искуства су добра, показало се, сајмови су ту да представимо све што имамо ново у понуди, да се дружимо, да се упознајемо, да ширимо даље продају”, каже Бранко Миличевић из Суботице.

У току сајма, код неких продаваца важе и попусти. Траје два дана, а у више од 10 хиљада активних пољопривредних газдинстава у Шапцу, ради се током читаве године.

понедељак, 29. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво