Читај ми!

Како је ватерполо постао најуспешнијији спорт у Ваљеву

Ваљево је град талентованих спортиста. Изнедрило је познате кошаркаше, боксере, рукометаше, бициклисте и бројне друге репрезентативце, међу којима су све бројнији пливачи и ватерполисти.

Сањали су Ваљевци деценијама прави затворен базен. Досањали су постављање балона пре девет година у Петници. И то је за ваљевски ватерполо, који се игра више од 3 деценије, био подсетрек да се досегне елита у овом спорту и изнедре најбољи спортисти Ваљева чији почеци нису били нимало лаки.

"Путовали смо у Врујце, Шабац, све зависи где смо имали термине и где смо могли да тренирамо и то је било веома исцрпљујеће за нас, јер сам са својих седам година, први разред школе долазио у дванаест увече, устајао ујутру рано за школу“, прича Александар Ковачевић, спортиста града Ваљева. Додаје да тренутно извлаче максимум из постојећих услова. „То много олакшава, не путујемо, ту смо, тренирамо. Као мали сам и сањао некада да ћу и ја можда добити ту плакету на којој пише да сам ја најбољи спортиста града Ваљева, али сад већ трећу четврту годину баш сам срећан, задовољан".

Др Небојша Стојаковић, председник ВК „Валис" из Ваљева истиче: "Подигли смо и десегли професионални ниво и елиту. Једини смо клуб који се налази у региону као суперлигаш који има ове услове балона. И надамо се, чекамо, што сматрам као обавезу нас Ваљеваца да имамо један прави затворен базен".

Ваљевци верују да ће и овај сан о светским ватерполо звездама у затвореном базену досањати.

четвртак, 16. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара