Читај ми!

Почели Гулини дани у Петровцу на Млави

У Петровцу на Млави, отворена је шеста по реду Смотра глумачких остварења "Гулини дани". Фестивал се одржава у част Драгољуба Милосављевића Гуле, глумца рођеног у Петровцу на Млави, а надмећу се глумци аматерских позоришта из Србије.

Смотру "Гулини дани" отворило је аматерско позориште "Бата Булић" из Петровца на Млави представом "Драгутин Томашевић - човек са два срца", која говори о првом српском Олимпијцу из села Бистрица код Петровца.

Награда за најбољег глумца вечери припала је Љубомиру Денићу у улози Живка Настића, Драгутиновог главног конкурента.

"Ја не правим разлику да ли ћу играти у Петровцу на Млави, да ли ћу играти у Београду или неком суседном селу. Ја увек играм пуном снагом, тако сам научио од својих колега који су четрдесет година на овој сцени", каже Денић о својим залугама.

"Све док не одустанеш, нико не може да те победи", реченица је коју у представи говоре Драгутину Томашевићу. Она одлично описује и неприкосновени ентузијазам петровачких глумаца, који су овом представом изашли из оквира аматеризма. Осим о почецима Олимпизма у Србији и неповратно жртвованим талентима Србије у ратовима прошлог века, ова представа говори О два Драгутинова чиста срца. Глумац који га игра, сматра да таквих људи има и данас.

Он би углавном урадио исто што и први српски маратонац.

"Можда бих био бржи. Оженио бих Наду пре него пођем у рат. А остало све исто. Сигурно бих отишао у рат и борио се за своју земљу."

Представу је делимично финансирало и Министарство културе и информисања. Позориште Бата Булић има пуну подршку Културно просветног центра.

"Вреднујемо оно што је глумачки труд и квалитет саме глуме, а самим тим веома је значајан фестивал за ову општину која је привилегована да има позориште, за разлику од многих општина које немају, а много су веће", каже директрор Културно-просветног центра Миодраг Лукић.

На Гулиним данима наступиће и позоришта из Јагодине, Богатића, Смедеревске Паланке и Крушевца.

Ћерка Драгољуба Милосављевића Гуле - Владица Милосављевић, одиграће монодраму "Маркс у Сохоу".

rts.pozarevac@rts.rs
+381 12 211 466

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара