Читај ми!

За развој брдско-планинских села

Општина Житорађа издвојила је 10 милиона динара за сређивање путне инфраструктуре у брдско-планинским селима, којима због миграције становништва прети одумирање. Локална самоуправа спремна је да помогне и свим потенцијалним инвеститорима, који се определе да улажу на овом подручју, које је изузетно погодно за гајење већине пољопривредних култура.

Стотинак преосталих становника Старог Момчилова у општини Житорађа, деценијама су чекали на изградњу квалитетног асфалтног пута.

Да је урађен раније, вероватно би, како кажу, у њиховом селу остало више људи, али ни сада не крију задовољство што ће брже стизати до општинског центра, продавнице, лекара...

"Ово је сад изузетно за све нас. После 39 година да се нешто уради око пута. Све то нама много значи, јер ћемо, између осталог лакше стизати до пијаце у Житорађи", каже Дејан Момировић, председник Месне заједнице Старо Момчилово.

Лепо време иде на руку извођачима радова, тако да ће до зиме мештани још једног села бити повезани асфалтним путем.

"Извршили смо припрему за асфалтирање и пута Грудаш-Горње Црнатово, у дужини од три километра и асфалтирање тог пута ће кренути за који дан", каже директор општинске Дирекције за изградњу Новица Митић.

Неспорни природни потенцијали општине Житорађа пресудни су за долазак инвеститора, али од  пратеће инфраструктуре умногоме зависи висина улагања у примарну делатност,  кажу у фирми Лабагро из Житорађе, која на овом подручју подиже најсавременије засаде јабука, а у планира и
изградњу хладњаче.

"Та инфраструктура, пут, струја, све су то јако битни чиниоци да ми наставимо свој рад и да што лакше дођемо до жељених резултата", каже Миша Симоновић, фирма Лабагро Житорађа.

"Ово је заиста једна веома значајна инвестиција за нашу средину и наравно, ми ћемо се потрудити да максимално подржимо све инвеститоре, који желе да улажу на подручју наше општине", каже председник општине Житорађа Горан Стојковић.

Сређивањем инфраструктуре и економским развојем овог дела општине Житорађа, стварају се услови за опстанак младих, који су до сада своју будућност углавном видели на неком другом месту.

rts.prokuplje@rts.rs
+381 27 329 108

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара