Почињу 5. Дани боровнице на Копаонику

На Данима боровнице, поред такмичења у брању и припреми тог воћа, организују се пешачке туре по Националном парку, дискусије о очувању и заштити ове биљке, презентација потенцијала општине Рашка и избор за Мис боровнице.

На Копаонику почињу 5. Дани боровнице, у организацији Националног парка Копаоник, МК Маунтин Ризорт, Туристичко-спортске организације "Рашка" и ТО Општине Брус.

Организатори су, као и претходних година, припремили тродневни програм у којем ће уживати љубитељи природе и шумских плодова, чистог ваздуха и активног одмора.

За учеснике манифестације, поред надметања у берби боровница у Националном парку, организоваће се и такмичење у припреми сокова, ракије, желе, џема и других специјалитета од овог воћа. Награде најбољима, по оцени стручног жирија, биће уручене на затварању манифестације.

Уз богат забавни програм културно-уметничких друштава из Рашке и Бруса, гостима Копаоника на изложбеним штандовима биће понуђени производи од боровнице и производи поткопаоничког краја.

За љубитеље активног одморам Планинарско еколошко друштво "Зелени путокази" у суботу ће бити организована традиционална пешачка тура "Боровници у походе", панел дискусије о очувању и заштити ове биљне врсте и презентација туристичко-привредних потенцијала општине Рашка.

У завршници манифестације, на тргу испред Конака, биће изабрана и Мис боровнице.

rts.krusevac@rts.rs

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво