Нови тренинг, нова победа

Иако су у изузетно тешкој материјалној ситуацији боксерски клуб "Дубочица" из Лесковца никада није имао више момака који желе да науче ову племениту вештину. Тридесетак младића тренира напорно сваког дана како би што спреминији дочекали државно првенство које ће се крајем марта одржати у Власотинцу.

Драги Тимић је од оснивања у боксерском клубу "Дубочица".  Почетком седамдесетих година прошлог века је боксовао, данас је економ и без свог вољеног клуба и ове племените вештине, како каже, не може.

Сваког дана је у овим оронулим просторијама. Воља и ентузијазам га не напуштају.

"Овде сам сваког дана без бокса не могу. Много ми је драго када видим ову децу овде да тренирају бокс. Радим овде волонтерски мени не треба ништа, али треба побољшати услове за тренинг због ових момака", каже Драги Тимић.

Драги се са сетом сећа блиставих тренутака лесковачке Дубочице када су Цветић Спасић Бекташ Саитовић Арсић проносили славу лесковачког бокса широм некадашње Југославије. Данас неки нови клинци покушавају да крену њиховим стопама.

"Трудимо се радимо и надамо се да ће напоран рад дати резултат већ на државном првенству", каже Стефан Ђорђевић.

Тридесет младића тренира сваки дан под будним оком Божидара Арсића искусног стручњака некадашњег аса у полутешкој категорији. У свој клуб се, како каже, вратио помало из ината, јер, додаје, да није све у новцу.

"Прави шампиони се стварају мукотрпним радом и одрицањем, а у боксу побеђујеш само онда када противника поштујеш, а не потцењујеш. Овде сам дошао свестан чињеница да тешка материјална ситуација у клубу не може брзо да се поправи. Ипак и поред свега када видим ове младиће некако ми се враћа оптимизам и мислим да лесковачки бокс има перспективу", каже боксерска легенда Лесковца, а сада тренер Божидар Арсић.

Ови момци полако, али сигурно откривају тајне племените вештине. Први прави испит имаће крајем марта у Власотинцу на државном првенству. За услове не питају.

Опрема је њихова, освежавају се водом у клубу. Ту су, кажу, да се боре да наставе дугу и богату традицију, а сваки нови тренинг је њихова нова велика победа.

Бокс у Лесковцу, додају, и поред свега траје.

rts.leskovac@rts.rs
+381 16 242 131

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара