Лозница: Проблем станара зграде у Кнеза Милоша

Нашој редакцији обратили су се станари једне зграде у Улици кнеза Милоша у Лозници, који годинама имају проблема због неодговорних комшија. Док институције одговорност пребацују једна на другу, папрене рачуне за поправке настале штете плаћају сами станари.

Неколико пута годишње, већ деценију и по, породица Карић мора да реновира свој дом, јер комшија у стану изнад, тврде, прави бројне проблеме. Последњи инцидент десио се за празнике, када су због запушене цеви у купатилу изнад фекалије доспеле и до њиховог стана.

"Ево сад је задњи пут фекалија почела да избија, њему то не смета, он гази по томе једноставно му то не смета. И онда мени то цури на главу, ја трчим горе, ја то све поправљам, ја све плаћам", прича Младен Карић, из Лознице.

Због неодговорног комшије са трећег спрата трпе и остали станари.

Ружа Павловић каже: "Код њега је у стану немогуће живети, ја не знам како он живи".

"Никакве сарадње са њим немамо, жалити се њему не вреди", наводи Милован Тешић, из Лознице.

Станари стамбене заједнице у Улици Кнеза Милоша, кажу, да су се обраћали свим институцијама.

"И на крају ништа”, истиче Младен Карић. Додаје: “То се вртело, вртело, вртело… у социјалном кажу ми нисмо Водовод и канализација, у комуналној инспекцији кажу - ми можемо да напишемо записник да напишемо пријаву и идите у социјално, у социјалном кажу - нисмо ми установа за све и свашта. Одеш у комуналну полицију, кажу - немамо ми никакве везе, ми смо комунална полиција, иди код адвоката."

Овај случај је на крају завршио на суду, али је трајао толико да је судија, кажу, отишао у пензију. Сада је предмет код другог судије.

"Има ситуација где су неки поступци у суду који се тичу лишења пословне способности одређених лица где је потребно да се постави старатељ који би вршио овлашћења и заступао интересе тог лица, дакле док се то судски не реши, дакле пред другим органом, ми као град не можемо да предузмемо било шта”, објашњава Милорад Матић, начелник градске управе у Лозници.

Док се поступци не реше, а институције не усагласе, станари се надају да је проблем ипак решив и да се на крају неће поставити питање: Зашто нико није реаговао на време?

понедељак, 20. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара