Читај ми!

Вујовићева у Ужицу: Приоритет гашење пожара, после санација депоније

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић изјавила је у Ужицу, после састанка са градским Штабом за ванредне ситуације због пожара на депонији Дубоко, да је јутрос дошло до ескалације пожара, али да је стање сада боље и да за сада нема прекорачења вредности кад је реч о квалитету ваздуха и да је приоритет да се пожар угаси.

"Укључили смо цео штаб за ванредне ситуације, сва јавна комунална предузећа и градска и републичка, постоји протокол према којем радимо, јутрос је дошло до ескалације пожара, али чинимо све да се пожар што пре угаси“, истакла је министарка Ирена Вујовић након састанка са Штабом за ванредне ситуације града Ужица, а поводом пожара на депонији Дубоко.

Ирена Вујовић је додала да се ово дешава зато што немамо модерне рециклажне центре, а депоније су препуне.

"Конкретно овај центар користе два округа и важно је да смо као Влада Србије одлучни да овај проблем решимо и зато смо одвојили 30 милиона евра да овај центар буде по свим најмодернијим светским стандардима и ускоро ће кренути радови на санацији, а тендер за извођача требало би да буде расписан данас“, истакла је министарка Вујовић и додала да су средства обезбеђена из кредита Европске банке за обнову и развој и Француске развојне агенције.

Она је истакла да ово није једини регионални центар и тренутно се ради на још две локације – на Убу Каленић депонија, ускоро креће Сомбор, као и пиротска депонија а то је неопходно, да се "улаже у зелену инфраструктуру“.

Министарка је истакла да ће радови на санацији депоније Дубоко почети до краја године, она ће бити модерна, имаће и биогасни третман,биће и проширење тела депоније све што треба за нормално функционисање једног оваквог центра.

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара