Читај ми!

Крагујевачка власт против блокаде

Градско веће и Управа града Крагујевца затражили хитну деблокаду деонице Крагујевац-Краљево, коју већ пети дан непрекидно држе у блокади радници "Аутосаобраћаја". Градске власти одлучиле да поднесу кривичну пријаву, због, како истичу, последица блокаде које трпе привреда и грађани Крагујевца.

Хитну деблокаду деонице Крагујевац-Краљево, коју већ пети дан непрекидно држе у блокади радници "Аутосаобраћаја", траже градско веће и Управа града Крагујевца.

Суочени са великим проблемима у функционисању града, због блокаде магистралног пута и пруге Крагујевац - Краљево, као и Главне аутобуске станице, од стране дела радника "Аутосаобраћаја", који су у штрајку од 22. октобра, чланови Градског већа, на данас одржаној седници, једногласно су осудили такав вид борбе за радничка права.

Такав протест запослених у предузећу, које се већ годинама налази у тешкој ситуацији не води решењу кризе, наводи се у саопштењу.

Како се истиче, због последица блокаде које трпе привреда и грађани Крагујевца донета је одлука да се Тужилаштву, у складу са законом, поднесу кривичне пријаве против НН лица која онемогућавају нормално функционисање града.

Чланови Градског већа упутили су и званичан допис Полицијској управи у Крагујевцу, да у складу са својим овлашћењима предузме хитне мере за обезбеђивање нормалне комуникације на путном првацу Крагујевац - Краљево.

Градске власти напомињу да осим проблема који се стварају путницима у транзиту, с обзиром на то да је реч о блокади магистралног пута, велики проблем имају грађани и ученици који путују до школа у граду, као и стара и болесна лица којима је онемогућена комуникација са здравственим установама и службом хитне медицинске помоћи.

На такав корак, чланови Градског већа били су принуђени, јер је, како оцењују, обавеза локалне самоуправе да штити интересе грађана Крагујевца, као и због најаве житеља блокираних насеља да ће се, уколико изостане реакција надлежних институција, сами организовати како би одбранили право на нормалан живот.

Из Управе града, упозоравају и полицијску управу Крагујевца да су непосредно одговорни за настале инциденте и све последице које могу настати због њиховог неспровођења закона.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара