Читај ми!

Помоћ привредницима са југа Србије

Регионална развојна агенција "Југ" одобрила је у 2012. години бесповратна средства и суфинансирање више од 70 малих и средњих предузећа са југа Србије. Привредницима одобрено више од 19 милиона динара.

Фирма "Тагор електроник" из Ниша, која се бави дистрибуцијом и пројектовањем електронских компоненти, корисник је неколико програма Регионалне развојне агенције "Југ".

Средства су користили за развој софтвера за праћење процеса производње, повећање конкурентости и бољу организацију рада. Задовољни су, кажу, сарадњом са консултантима који су ангажовани преко агениције.

Тамара Јовановић, извршни директор каже да су сву сарадњу у вези са консултанстким услугама и израдом софтвера имали са нишким предузећима.

"То је потпуно у складу са тежњом Агенције за равномерним регионалним развојем", каже Јовановићева.

Агенција је малим и средњим предузећима углавном помагала у развоју конкурентности и иновативности. Од 71 фирме 50 је из ове области. У југ Србије ове године уложено је 19 милиона динара, што је око 15 одсто укупног буџета на националном нивоу.

"Неки просек у Србији је од шест до седам одсто, међутим овде на југу има доста девастираних и неразвијених општина и тим људима тамо треба помоћи", каже менаџер Регионалне развојне агенције "Југ" Иван Петковић.

Број незапослених у Нишу стагнира и износи око 35.000, а стручњаци кажу да је структура и организација малих и средњих предузећа много боља и да управо од њих зависи будућност наше економије.

"Ова предузећа су веома флексибилна, а у овим тешким временима она постају још флексибилнија. Тако да су они практично покретачи наше сарадње", каже Иван Михајловић из агенције "Југ".

Извозно орјентисане фирме, као што је "Тагор електроник" биће приоритет агенције у наредној године. Поред девизног прилива, оваква предузећа увек имају већи број запослених.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара