Читај ми!

У пензију после успешне каријере

За нашу колегиницу, Мирјану Живковић, дугогодишњег уредника ТВ центра РТС-а у Нишу и новинара са најдужим дописничким стажом у нашој кући, данас је био последњи радни дан пред одлазак у пензију.

Данас је завршена једна успешна новинарска каријера. Мирјана Живковић дугогодишњи уредник ТВ центра РТС-а у Нишу данас је  провела последњи радни дан пред одлазак у пензију.

"Поштовани гледаоци, добар дан. Ово је специјална емисија поводом отварања ТВ центра РТС-а у Нишу", ове речи Мире Живковић изговорене 27. маја 1989. године, прве су које су чуле уживо у програму РТС из студија у Нишу.

За више од три деценије рада у РТС-у урадила је више хиљада прилога, репортажа, укључења и емисија. Каријеру је почела 1981. у Радио Нишу, а убзо после тога постала је дописник Телевизије Београд.

"Нас четворо из Радио Ниша отишли смо у Београд на тестирање да једног од нас изаберу у телевизијску редакцију. Јован Шћекић, стари новинарски лисац, био је тај који је одлучивао и после недељу дана стигло је обавештење да сам ја примљена у телевизијску редакцију", каже Мирјана.

Често је извештавала о активностима водећих политичара, али су јој најдраже приче о проблемима обичних људи. Највећи новинарски успех је, како каже, помоћи малом човеку, омогућити ромској деци да први пут виде Деда Мраза и пронаћи необичну причу.

Најтеже је, каже, било извештавање о рударској несрећи у Алексинцу 1989. године када је погунуло деведесет рудара.

"Буквално месец дана ова редакција је радила двадесет сати дневно, све док последњи леш погинулог рудара није извађен из јаме. Било је страшно. Ми смо правили разговоре са породицама свих страдалих. Верујте преживљавали смо њихову драму, као нашу личну", каже она.

Своје знање преносила је генерацијама млађих новинара. Каже да ће јој у сећењу остати Нова година коју је дочекала завејана са колегама на превоју Мечка, али и неки занимљиви људи.

"Правила сам причу о човеку који је незадовљан социјалним зубима, одлучио да сам направи челичне зубе. Како би показао колико су његови зуби јаки, желео је да то покаже на мојим прстима. Срећом све се завршило добро," прича кроз смех Мирјана Живковић.

Новинарка је рекла да би на крају желела да поздрави драге гледаоце и да колегама поручи да до краја остану професионалци и поштени људи.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара