Бобан Инђић првостепено осуђен на 15 година затвора због отмице и убиства у Штрпцима

Суд Босне и Херцеговине изрекао је првостепену пресуду којом је бившег припадника Војске Републике Српске Бобана Инђића осудио на 15 година затвора за учешће у отмици путника из воза у Штрпцима и њихово убиство на подручју Вишеграда, 1993. године.

Суд БиХ je Бобана Инђића осудио на 15 година затвора као командира Интервентне чете Војске Републике Српске (ВРС) за учешће у отмици 20 цивила из воза у Штрпцима, 27. фебруара 1993, и њиховом убиству на подручју Вишеграда.

Инђићу је од 2015. суђено с Луком Драгичевићем и још седморицом бивших припадника Вишеградске бригаде, али је поступак против њега раздвојен јер је у Србији био осуђен за изазивање саобраћајне несреће. Након што је издржао казну, суђење за догађаје у Штрпцу је настављено.

Првостепеном пресудом изреченом 21. октобра, Драгичевић је ослобођен оптужби, а остала седморица су осуђена на по 13 година затвора.

Суд Босне и Херцеговине потврдио је да је издао наредбу за расписивање међународне потернице за Миодрагом Митрашиновићем, који није ухапшен заједно са осталима дан пре изрицања првостепене пресуде у октобру 2022. године.

Инђићу је продужен притвор, а на првостепену пресуду дозвољена је жалба, пренео је сарајевски портал Детектор.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво