Читај ми!

У Подгорици принудна управа чим измењени Закон ступи на снагу

Скупштина Црне Горе је јуче усвојила измене и допуне Закона о локалној самоуправи. Према усвојеним изменама и допунама, уколико надлежна изборна комисија не објави коначне резултате избора у року од 60 дана од њиховог одржавања, актуелном сазиву локалног парламента мандат престаје по сили закона.

Председник црногорске владе у техничком мандату Дритан Абазовић је на данашњој седници владе рекао да ће у Подогрици бити уведена принудна управа чим измене Закона о локалној самоуправи ступе на снагу.

Абазовић је казао и да је после усвајања измена Закона - сада лакше.

„Влада је морала да предузме мере, јер је немогуће да се овако опходимо према грађанима. Чак и они који су изгубили изборе, не оспоравају овај резултат", пренели су црногорски медији.

Премијер у техничкој Влади Црне Горе  рекао је и да ће чекати да закон ступи на снагу а потом ће бити уведена принудна управа у Подгорици како би се окончала криза у главном граду.

"Никоме не можемо да дозволимо да узурпира власт", рекао је Абазовић, пренеле су подгоричке Вијести.

Скупштина Црне Горе је јуче усвојила измене и допуне Закона о локалној самоуправи, укључујући амандмане на тај акт које су поднели посланици Демократске Црне Горе, Покрета за промене и Грађанског покрета УРА, Данило Шарановић, Бранка Бошњак и Милош Конатар.

Према усвојеним изменама и допунама, уколико надлежна изборна комисија не објави коначне резултате избора у року од 60 дана од њиховог одржавања, актуелном сазиву локалног парламента мандат престаје по сили закона.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво